Mișcat de ură

Istoria lui Absalom are legătură cu multe ce se întâmplă în zilele de astăzi.

Absalom, mișcat de ură, a planificat și a executat moartea fratelui său Amnon, după acest lucru a fugit din prezența regelui David, tatăl său. (2 Samuel 13.29,38).

Atunci, David, ce avea o inima conform inimii lui Dumnezeu, l-a iertat și l-a adus din nou în Ierusalim. (2 Samuel 14.21,33).

Doar că nu a știu că acel sentiment de ură s-a transformat în REBELIUNE, și acum Absalom planifica să îi i-a tronul.

”Și s-a întâmplat după aceasta, că Absalom și-a pregătit care și cai și cincizeci de oameni să alerge înaintea lui. Și Absalom se scula devreme și stătea în picioare lângă calea porții; și a fost astfel, dacă vreun om care avea o neînțelegere venea la împărat pentru judecată, atunci Absalom îl chema și îi spunea: Din ce cetate ești tu? Și el zicea: Servitorul tău este din unul din triburile lui Israel. Și Absalom îi spunea: Vezi, cauzele tale sunt bune și drepte, dar nu este nimeni trimis de la împărat să te asculte. Absalom mai spunea: O, de aș fi rânduit judecător în țară, ca orice om care are vreo plângere sau cauză să vină la mine și să îi fac dreptate! Și a fost astfel: că atunci când vreun om se apropia de el să i se plece, el își întindea mâna și îl apuca și îl săruta. Și astfel făcea Absalom la tot Israelul care venea la împărat pentru judecată; astfel Absalom a furat inimile bărbaților lui Israel. Și s-a întâmplat după patruzeci de ani, că Absalom a spus împăratului: Te rog, lasă-mă să merg și să îmi împlinesc promisiunea, pe care am făcut-o DOMNULUI, la Hebron. Pentru că servitorul tău a făcut o promisiune în timp ce locuiam la Gheșur, în Siria, spunând: Dacă DOMNUL mă va aduce din nou la Ierusalim, atunci voi servi DOMNULUI. Și împăratul i-a spus: Du-te în pace. Astfel el s-a ridicat și a mers la Hebron. Dar Absalom a trimis spioni în toate triburile lui Israel, spunând: Imediat ce auziți sunetul trâmbiței, atunci să spuneți: Absalom domnește în Hebron. Și cu Absalom au mers două sute de oameni chemați din Ierusalim; și ei mergeau în simplitatea lor și nu știau nimic. Și Absalom a trimis după Ahitofel ghilonitul, sfătuitorul lui David, din cetatea sa, din Ghilo, în timp ce oferea sacrificii. Și uneltirea era puternică, pentru că poporul se înmulțea continuu lângă Absalom.” 2 Samuel 15.1-12

Și este exact așa cum acționează cei REBELI.
Câștigă inima unor ”inocenți din afacere” și chiar și pe niște ”sfinți” ca Ahitofel.

Poate tu intri în jocul celui rebel fără să îți dai seama.

Ca Duhul Sfânt să îți deschidă ochii înainte să fie prea târziu.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

A colaborat: Pr Alexandru

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *