Națiunea ce se va naște din tine

”Te voi face un neam mare…” Geneza 12.2

Aceasta a fost promisiunea făcută de Dumnezeu lui Avraam, cu obiectivul de a duce înainte planul de mântuire al omenirii. Începând cu acel unic bărbat, venea o națiunea specială, separată pentru nașterea Mântuitorului, Domnul Iisus. Și Avraam a cooperat ca acest lucru să fie posibil. Și în zilele de astăzi, după sacrificiul Fiului Său, Dumnezeu continuă să se bazeze pe cooperarea bărbaților și femeilor dispuși să ajute cu acest plan. Și, așa cum națiunea născută din Avraam a cooperat ca planul lui Dumnezeu să fie cu succes, națiunea născută din noi de asemenea trebuie să coopereze.

Da, din fiecare persoană se naște o națiune. Toate ființele umane influențează și inspiră pe mulți alții împrejurul lor, plantează gânduri, idei, răspândesc idei. Problema este, cel fel de conținut noi răspândim pentru ceilalți, și ce națiune se naște din noi.

Esau făcea parte din națiunea aleasă de Dumnezeu, dar, din cauza devierii sale interioare, a terminat separându-se de ea, și a generat o națiune respinsă de Dumnezeu. El avea totul pentru a coopera cu planul Mântuirii – sângele, dreptul de întâi născut, curajul, admirația tatălui -, mai puțin credința. Esau nu a generat o națiune aleasă de Dumnezeu pentru că el însuși nu era ales de Dumnezeu. Spre deosebire de Iacov, ce a avut noul să nume, Israel, folosit pentru a identifica poporul pe care Dumnezeu l-a ales.

De aceeași formă, mulți au totul pentru a coopera cu planul Mântuirii – sunt într-o biserică ghidată de Duhul Sfânt, conviețuiesc cu persoane ale lui Dumnezeu, au o reputație bună, titluri, responsabilități – dar nu mai au credința nici viziunea de a câștiga suflete. De aceea, se deviază de la obiectiv și încep să se gândească la ei înșiși. Și din acel moment, își deschid noi biserici și cheamă persoanele să meargă cu ei. Lasă să mai facă parte din națiunea aleasă pentru a crea o națiune respinsă. Cel mai rău este că generează persoane cu aceeași deviere ce există în interiorul lor, o mare mulțime ce, în loc să coopereze pentru planul lui Dumnezeu, termină împiedicându-l.

Noi doar reușim să generăm ceea ce suntem. Ce fel de națiune se naște din dvs? Ea cooperează ca planul lui Dumnezeu să fie cu succes sau să fie fără succes?

”Eu voi face un legământ cu tine şi te voi înmulţi foarte mult.” Geneza 17.2

Dacă Duhul lui Dumnezeu Se responsabilizează în a înmulți națiunile născute din fii Săi, diavolul de asemenea se ocupă să înmulțească națiunile născute din ai lui.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *