NU SE POATE MĂSURA

Când Dumnezeu vorbește de ‘’binecuvântări fără măsură’’, se referă la lucrurile nenumărate, nelimitate. Când El spune că este ’’Mare’’este din cauză că este Mare; când El spune că este ’’FOARTE MARE’’ noi nu ne putem îndoi. De aceea, fiți atenți la acest episod:

‘’Am ridicat ochii și m-am uitat, și iată că era un om care ținea în mână o funie de măsurat. L-am întrebat: Unde te duci? și el mi-a zis: Mă duc să măsor Ierusalimul, ca să văd ce lățime și ce lungime are. Și îngerul care vorbea cu mine, a înaintat, și un alt înger i-a ieșit înainte. El i-a zis: Aleargă de vorbește tânărului acestuia și spune-i: Ierusalimul va fi o cetate deschisă, din pricina mulțimii oamenilor și vitelor care vor fi în mijlocul lui; Eu Însumi-zice DOMNUL- voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui, și voi fi slava lui în mijlocul lui.’’ Zaharia 2:1-5

‘’Am ridicat ochii și m-am uitat…’’. Ce  trebuie să facem noi, care suntem  ai lui Dumnezeu în fiecare zi? Să ne ridicăm ochii! Din nefericire, exsită multe situații care fac persoanele să plece capul și în consecință să-și îndrepte privirea în jos.

Dar, ce semnifică a ridica ochii? Înseamnă a nu te uita în spate, la trecut, la circumstanțe, eșecuri, decepții sau chiar la greșelile altora ci  la ceea ce Dumnezeu ne arată,  viziunea Lui pentru noi. De aceea, nu avem dreptul sau opțiunea să privim în alt loc, decât la Dumnezeu și la viziunea pe care El ne-a dat-o.

Totuși, care este viziunea lui Dumnezeu pentru dvs? Ca dvs să fiți liberi, să vă convertiți, să vă nașteți din nou și să primiți Gloria Sa, care este botezul cu Duhul Sfânt. De fiecare dată când ridicăm ochii, Dumnezeu ne dă o direcție, căci, chiar dacă totul arată contrariul, El ne ghidează, din moment ce Duhul Sfânt ne reînnoiește zilnic.

‘’…și iată că era un om care ținea în mână o funie de măsurat’’. Din nefericire, în viețile multor persoane Promisiunile lui Dumnezeu sunt măsurate și se pot număra, în timp ce în ale altora El a făcut atâtea lucruri minunate că, chiar le-au pierdut numărătoarea. Și asta se întâmplă pentru că  există cei care se AUTOLIMITEAZĂ și cei care sunt FĂRĂ LIMITE, și credința noastră trebuie să fie așa: FĂRĂ LIMITE. Aceasta este credința care provoacă transformarea totală din interior în afară- pentru că Dumnezeu nostru este un NELIMITAT, EL POATE TOATE LUCRURILE, pe lângă faptul că ne garantează că ‘’TOTUL ESTE CU PUTINȚĂ CELUI CE CREDE!’’

‘’ Unde te duci? și el mi-a zis: Mă duc să măsor Ierusalimul, ca să văd ce lățime și ce lungime are.’’ Cine poate măsura sau număra ceea ce Dumnezeu a făcut în viețile a mai mult de 320 milioane persoane care au beneficiat prin intermediul acestei lucrări serioase, biblice, eficace și practice a Centrului de Ajutor, în 182 de țări unde suntem stabiliți? Sau ceea ce Dumnezeu încă vrea să facă în viețile noastre?

Mulți au făcut lucrurile în mod greșit! Aparent sunt ’’corecte’’ : merg la biserică, cred în Dumnezeu, se botează, iartă, se roagă, spun amin, DAR atitudinile lor sunt greșite în fața lui Dumnezeu, pentru că nu se oferă în totalitate; sunt falși, nu se roagă cu ardoare, nu caută cu hotărâre, nu sunt sinceri, nu îngroapă viața veche și în principal sfârșesc să disprețuiască ce este mai important: Duhul Sfânt – pentru că nu vor să se schimbe în totalitate!

Persoana care crede în Domnul Iisus ca Unic și Suficient Mântuitor, nu poate comite greșeala de a vrea să măsoare sau să limiteze ceea ce Dumnezeu are pentru ea. Problema este că mulți, după ce obțin o ameliorare în viață- înainte plăteau chirie și acum au o căsuță,  au reușit să rezolve o anumită problemă sau au cucerit un lucru- cred că asta este ’’suficient’’ pentru viețile lor. Au intrat într-un stadiu de acomodare atât de mare că au pierdut complet viziunea, făcând ceea ce nu trebuiau să facă.

‘’ Și îngerul care vorbea cu mine, a înaintat, și un alt înger i-a ieșit înainte. El i-a zis: Aleargă de vorbește tânărului acestuia și spune-i: Ierusalimul va fi o cetate deschisă, din pricina mulțimii oamenilor și vitelor care vor fi în mijlocul lui.’’  Vedem că îngerul  care mergea să măsoare cetatea, era neatent la CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, chiar în Cer! Cu siguranță, nu a fost atent la ceea ce i-a fost spus de Dumnezeu Însuși, fiind mustrat de alt înger. Așa sunt unele persoane în biserică: neatente, distrase, fără să pună atenția care trebuie și prin urmare fără să înțeleagă ceea ce Dumnezeu are pregătit pentru ele.

De aceea, unele persoane, chiar fiind la biserică, nu-și dezvoltă viața spirituală și rămân în urmă, văzându-i pe alții trecând înaintea lor. Dumnezeu a trimis ‘’alt’’ înger pentru a arăta și a mustra ’’îngerul fără viziune’’, pentru că el era dezorientat și în punctul de a face ceva  care Îl va nemulțumi pe Dumnezeu. Și când  Îl nemulțumim pe Dumnezeu? Când Îl tratăm ca și cum ar fi un Dumnezeu mic, limitat și redus și de asemenea când  chestionăm Măreția și Magnitudinea Sa.

‘’ Eu Însumi-zice DOMNUL- voi fi un zid de foc de jur împrejurul lui, și voi fi slava lui în mijlocul lui’’. Ce minunat!! El va fi Protecția noastră, Păzitorul nostru, Acela care ne înconjoară și ne însoțește și va locui în interiorul nostru. E foarte tare, Dumnezeu ÎNĂUNTRUL dvs și al meu! El ne va da Gloria Sa, pentru că Gloria Sa este Duhul Sfânt, care va locui în noi. Dumnezeu, în Infinita Lui Bunătate, mereu ne va da oportunitatea de a ne îndrepta atitudinile și să începem să facem alegerea corectă, alegerea care Îl va mulțumi și care va schimba viața noastră pentru toată eternitatea!

Ce Dumnezeu dorește mai mult pentru toate ființele umane? Cea mai mare dorință a lui Dumnezeu este ca toate ființele umane să aibă Duhul Său. De ce? Pentru că cine are Duhul Său, are Chipul Său și Asemănarea Sa.

 

NU UITAȚI:

1. Ridicați ochii- uitați-vă la ce Dumnezeu are pregătit pentru dvs.

2. Păstrați viziunea- visul pe care Dumnezeu vi l-a dat, El îl va realiza prin alegerea corectă pe care dvs o veți face;

3. Nu faceți abuz de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a vă justifica- nu vă conformați; nu faceți uz de Cuvânt în mod negativ;

4. Nu stați în așteptarea nimănui- nu așteptați de la alții și nici nu vă uitați la alții! Dvs  nu puteți aștepta ca persoanele să facă ce dvs înșivă trebuie să faceți;

5. Nu există limite- totul este posibil;

6. Protecția noastră- este Focul Prezenței lui Dumnezeu în jurul nostru;

7. Gloria Sa, care este Duhul Sfânt, vrea să stea în noi- Dumnezeu a spus: ‘’Eu sunt cu tine în orice clipă’’.

Bispo Julio Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *