Onisim

Onisim era sclavul lui Filimon. Probabil că s-a lăsat convins de creştinism datorită influenţelor primite de la stăpâmul lui, Filimon. Dar, profitând de buna credinţă a domnului său (ceea ce este normal ca cei convertiţi să deţină), a furat şi a fugit.

Ştiind că mai devreme sau mai târziu va fi prins şi pedepsit cu moartea, a căutat refugiu la apostolul Pavel în Roma.

În închisoare, Pavel i-a arătat acestuia că viaţa pe pământ este scurtă şi că ceea ce este cel mai rău este să ajungi să-ţi petreci eternitatea în Iazul care arde cu foc şi cu pucioasă. I-a arătat că, chiar şi el, în ciuda faptului că era înlănţuit, era un om liber. Era liber să gândească şi să îşi determine viitorul în ceea cfe priveşte eternitatea. I-arătat că doar Domnul Iisus este capabil să garanteze o asemenea libertate cuiva. Doar el poate oferi libertatea şi mântuirea simultan.

În fine, după ce Pavel l-a dus la o convertire sinceră, l-a trimis înapoi la Filimon cu o scrisoare de recomandare.

Este bine de menţionat cuvintele pe care Pavel le-a scris lui Filimon: „Te rog pentru copilul meu pe care l-am născut în lanţurile mele: pentru Onisim…” (Filimon 1:10)

Aceste cuvinte demonstrează convertirea sinceră a sclavului şi în acelaş timp hoţului Onisim ce a devenit o creatură liberă şi mai presus de orice, obţinuse identitatea de fiu al lui Pavel în credinţă. Exacta asta vrem şi noi de la aceia care dintr-un anume motiv au fugit într-o zi din prezenţa Domnului şi acum se află pierduţi. Ei sunt ameninţaţi de moartea a II-a în infern.

Asta pentru că, la fel ca şi Pavel, noi credem că au fost depărtaţi de noi doar temporar pentru ca după să îi primim definitiv. Ei nu sunt sclavi ai păcatului ca mai înainte, ci după întoarcerea şi convertirea reală a lor, devin cu adevărat fraţi.

Paul credea astfel: Poate că el a fost despărţit de tine, pentru o vreme, tocmai ca să-l ai pentru veşnicie, dar nu ca pe un rob, ci mult mai presus decât pe un rob: ca pe un frate preaiubit, mai ales de mine, şi cu atât mai mult de tine, fie în chip firesc, fie în Domnul! (Filimon 1:15,16)

Dacă tu cititorule eşti un Onisim fugar şi pierdut în această lume, să şti că la Biserica Universală este întotdeauna loc pentru încă o şansă pentru tine.

Eliberază-te de trecutul trist în Numele lui Iisus Hristos. 

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *