Orientarea Divină

Când David a încercat prima dată să ducă Chivotul Legământului către Ierusalim, el și preoții l-au pus peste un car de boi.

Acest lucru era în totalitate contrar orientărilor pe care Dumnezeu Le-a dat, ce determinau, într-un mod specific, ca utensiliile sacre să fie purtate pe umeri cu ajutorul cercurilor și drugilor. Adică, structura exterioară a templului mobil putea să meargă în care, dar ceea ce era cel mai sacru din Tabernacol cerea un sacrificiu la transport.

Nu se putea doar pur și simplu să se demonteze sanctuarul și să se lase ca și carele să facă toată munca, ci făcea parte din sacrificiul preoților, să poarte pe umerii lor greutatea responsabilității oficiului lor reprezentat de fiecare element. Mulți ani trecuseră deja de când Legea a fost instituită prin Moise, atunci, imediat a venit o idee ”bună” pentru a face mai ușor ce era de făcut: vom construi un car nou și Îl ”vom cinsti pe Dumnezeu” cu el.

Această noutate era cu adevărat o mare neglijență, deoarece fiind nou sau vechi, un car este tot un car, de aceea, ambii nu erau de folos pentru acest lucru deoarece nu aceasta era instrucția Divină.

Văzând eroarea pe care a comis-o, David decide să transporte Chivotul așa cum trebuie, și a făcut și mai mult, a sacrificat boi și viței de lapte la fiecare șase pași. Pe tot parcursul drumului mergeau și se opreau pentru a sacrifica. Ne putem imagina cum drumul a devenit mai lung și mai greu!

Atunci, învățăm că, noi cei ce face Lucrarea lui Dumnezeu, nu putem căuta facilități, deoarece ”carele cu boi” mereu vor apare pentru a încercă să micșoreze sacrificiul nostru. Totuși, cel mai înțelept și cel mai sigur este să mărim sacrificiul, nu să îl micșorăm. Pe măsură ce anii călătoriei noastre creștine cresc, trebuie să renunțăm la mai multe pentru a ne menține credința, în caz contrar vom termina acceptând subtilele propuneri ale necuratului.

Să îl slujim pe Dumnezeu pe Altar cere la fiecare pas un sacrificiu, și acest lucru este ceva personal și ce nu poate fi transferat! Fiecare trebuie să fie dispus să plătească prețul, ca să se bucure de onoarea de a fi numit slujitor al Domnului Iisus.

”Și s-a întâmplat că atunci când cei care au purtat chivotul DOMNULUI au făcut șase pași, el a sacrificat boi și vite îngrășate.” 2 Samuel 6.13

A colaborat: Episcopul Domingos Siqueira

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *