Originea răului pe pământ

Dumnezeu este un Duh; diavolul de asemenea.

Dumnezeu este izvorul de bine; diavolul este izvorul răului.

Aşa cum binele este spiritual, tot aşa şi răul este spiritual.

Sunt energii opuse ce se materializează în această lume.

Obiectivul răului este să fure, să junghie şi să prăpădească.

Obiectivul Binelui este să dea Viaţă şi Viaţă din belşug.

La începutul civilizaţiei, în ciuda existenţei lui, răul nu avea nici un amestec în dezvoltarea acesteia. Dar din cauza rebeliunii, a neascultării, a păcatului omului contra Creatorului, diavolul a început să biruie peste fiinţa umană şi peste întreaga autoritate ce-i fusese dată de către Cel Atotputernic (Geneza 1:26)

Dominând omul, diavolul a reuşit să-şi creeze o împărăţie a sa pe pământ. De atunci, duhurile rele au început să predomine şi să creeze haos pe faţa pământului.

Toate nedreptăţiile sociale, toate tipurile de criminalitate şi de infracţionalitate, toată murdăria şi perversitatea umanităţii se datorează acţiunilor în voie cu care duhurile necurate au fost privilegiate.

Creatorul nu are nimic de a face cu toate relele acestei lumi întunecate în care trăim.

Însă, când creaţia se întoarce la Creeator şi se aliază cu Acesta, promisiunea dăruirii unei Vieţi din belşug, pe care Dumnezeu a făcut-o, se îndeplineşte. Atunci primim salvarea veşnică şi mântuirea sufletului.

După cum spune vechea poveste: Două persoane îşi construiesc un cămin bazat pe puterea dragostei, a respectului şi a parteneriatului. Ca rod al acestei iubiri, ia naştere un copilaş, care, mai târziu, când deja devine adult, distruge armonia acelui cămin devenind rebel.

Care este vina părinţilor în toate astea?

EPISCOPUL MACEDO


 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *