Părea imposibil să mă schimb

poza mart inainteÎntotdeauna, am visat să am o viață fericită. Familia, prietenii și banii făceau parte din visurile mele, în fiecare zi. Acasă, văzându-mi părinții certându-se și neînțelegându-se, credeam că era ceva normal, dar cu trecerea timpului, problemele familiale au ajuns la proporții inimaginabile. Certurile, disprețul, lipsa dialogului, au devenit ceva atât de obișnuit, încât au ajuns să mă convingă că visurile mele nu se vor realiza.

Am crescut în acest mediu, dar am hotărât să cunosc și partea „bună” a vieții. Asta se întâmpla, când am început să fiu influențată de prietenele mele. Cu adevărat, am început să fac din ele propria familie. Am cunoscut alte persoane și, bineînțeles, fiecare avea bagajul ei de experiențe palpitante. Eram pe val – așa mi-au spus ele. Ușa prin care au intrat, a fost discoteca. Era întotdeauna un petrecere mai bună decât alta. Mă simțeam într-o altă lume. Sigură de faptul că făceam ce era bine, am continuat mai departe, până când mi s-a oferit primul joint (marihuana). La început, am refuzat, gândindu-mă că eram puternică și puteam să-mi controlez voința, totuși, cu cât vă îngropați mai mult în anturaje negative, cu atât mai mult veți fi sclava lor. După multă insistență – în această perioadă beam, deja, mult – am hotărât să încerc.

După marihuana, au venit alte droguri, iar dorința mea era să fiu ca prietenele mele. Mi-am schimbat comportamentul și modul de a mă îmbraca și am devenit gotică. Și, ca și cum toate astea n-ar fi de ajuns, am căutat și mai mult, m-am implicat în homosexualitate. Am ajuns să fiu cu 20 de fete în aceeași zi. Credeam că e maxim. Interesant era că eu credeam că sunt în regulă, dar m-am înșelat profund.

Ca întotdeauna, plăcerile acestei lumi au început să aducă consecințe traumatice în viața mea. Prima a fost depresia, pentru că, atunci când mă întorceam de la petreceri, mă încuiam în cameră și, înfruntând realitatea, simțeam, imediat, un gol adânc în ființa mea. Asta era ceva constant, din moment ce relația cu părinții mei era zero. Am început să fur din casă, ca să-mi întrețin viciile. Am fost dezamăgită de multe ori, de fetele pe care le plăceam, așa că am hotărât să fiu cu băieți, ca să văd dacă asta era problema, însă dezamăgirile doar s-au înmulțit. În cele din urmă, am încercat să mă sinucid, tăindu-mi venele.

poza mart dupaLa acea vreme, sora mea mai mare frecventa, deja, Centrul de Ajutor Spiritual, iar după această tentativă a mea, s-a dovedit, încă o dată, dispusă să mă invite. După mai mulți de „nu”, am hotărât să accept. Ajungând acolo, am fost abordată imediat de o tânără care mi-a spus toate detaliile slujbelor și activităților, pe care le avea Centrul de Ajutor. Cu această ocazie, sora mea m-a invitat să fac parte din Puterea Tinerilor și mi-a arătat cât de mult meritam să fiu fericită. Domnule episcop, ce e amuzant, e că nu suportam s-o văd vorbind despre Centrul de Ajutor, dar a trebuit să ascult o tânără necunoscută, căruia i-a păsat atât de mult de mine.

Astăzi, sunt eliberată de vicii, de depresie si de prieteniile rele (acesta a fost cel mai mare sacrificiu al meu). Îmi iubesc familia și trăiesc o viață, cu adevărat fericită. Sunt mândră că fac parte din corpul lucrătorilor, ajutându-i pe cât mai mulți, care vin la Centrul de Ajutor Spiritual, așa cum am venit și eu.

Vă mulțumesc, domnule episcop, pentru tot ce-ați îndurat și înfruntat, ca să păstrați această ușă deschisă. Prin ea, am intrat, atunci când credeam că numai moartea era soluția mea. Prin ea, m-am salvat.

Patricia Leonel

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *