Primul ajutor al sufletelor

Biserica Universală chiar este un prim ajutor pentru suflete. Am luat Sfânta Cină timp de 12 ani, fiind lucrător la biserică, dar într-o duminică, Sfânta Cină pe care am luat-o a schimbat totul. O Sfântă Cină a schimbat totul.

Era acolo tava, pâinea, sucul de struguri, mergeam de la persoană la persoană; una câte una primea Sfânta Cină… Eram alături de colegii mei lucrători… Am mâncat şi am băut trupul şi sângele Lui Iisus… Pe unul dintre rânduri însă, ceva mi-a atras atenţia:

Erau şase persoane ce stăteau aşezate împreună. Nu se cunoşteau, dar păreau prieteni vechi uniţi la durere şi la suferinţă.

Una dintre femei era epuizată. Avea un picior în gips şi nu se mai putea ţine pe picioare. Un tânăr cu părul roşcat şi ciufulit avea o expresie agitată a feţei. Era plin de muşcături şi de răni pe braţ. Printre ei era şi un cuplu lipsit de orice urmă de zâmbet. Aveau feţele plouate, nu se ţineau de mână şi nu se atingeau deloc. Fiul lor deja ajuns la adolescenţă era cu capul plecat şi ofta îndelung. Ultima persoană dintre ele era puţin mai detaşată de ei: o femeie cu părul lung, cu fusta scurtă, cu tocuri înalte şi machiată strident.

Şase persoane, şase suflete. Părintele predica despre căinţă şi deodată, toţi şase îşi pironiseră ochii către altar. Păreau că se luptă pentru a putea să se ridice din nou. Păreau că cer îndurare. Cuvintele părintelui răsunau înfundat:

„Primiţi pâinea şi sucul de struguri”; „Primiţi o nouă şansă”. Apoi a început rugăciunea şi toată biserica s-a unit să-L caute pe Dumnezeu. Cei şase şi-au închis ochii. Unii vorbeau în şoaptă iar alţii ridicau tonul fără rost. Totuşi nu contează pentru că sinceritatea înalţă omul la cer.

Ei se descărcau în tăcere. Muzica le sensibiliza gândurile. Venise momentul iertării, al laudei către Dumnezeu şi al lacrimilor. Duhul lor implora salvarea. Venise într-adevăr momentul salvării pentru ei.

Of Doamne! Ce sfântă este lucrarea Ta! Ca Duhul Sfânt să continuie în a dirija Biserica Universală. Menţine Doamne ochii noştri deschişi întotdeauna pentru a cere salvarea sufletelor.     

  

  

 

 

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *