Profeție, viziune și vise

Visele sunt o caracteristică inerentă oricărei ființe umane. Dar, realizarea unui vis doar se întâmplă dacă, înainte, el a fost conceput prin intermediul credinței supranaturale.

Acest tip de credință nu există din întâmplare. Credința supranaturală doar este obținută prin intermediul meditării în Cuvântul lui Dumnezeu. Promisiunea îndepărtează orbirea spirituală și dă persoanei viziunea măreției lui Dumnezeu și a Voinței Sale. Dar acțiunea umană este cheia de pornire a credinței supranaturale.

Pe parcursul istoriei omenirii, Duhul Sfânt a protejat autenticitatea Cuvântului Său, ca nici măcar o literă sau o virgulă să treacă fără ca să se împlinească. (Matei 5.18) Cu toate acestea, registrul Cuvântului lui Dumnezeu în Biblie nu este suficient ca El să se împlinească. Este necesar să se creadă și să se asume acest Cuvânt, dacă nu, nu se întâmplă nimic.

Dar, este necesar să se discerne ceea ce este doar o dorință omenească de ceea ce este un vis născut din inima lui Dumnezeu. Când Dumnezeu ne dă un vis de asemenea ne dă credința pentru a-l realiza.

Alimentând visul de a salva familia sa din aceea generație coruptă și păgână, Noe a primit de la Dumnezeu viziunea corabiei și instrucțiunile construirii ei. Dar el a crezut în aceea promisiune, chiar dacă era considerat nebun de mulți.

Avraam visa să aibă un fiu și Dumnezeu i-a dat condiții fizice să îl aibă. Situația părea din punct de vedere biologic, imposibilă, dar Avraam a crezut și a obținut.

Prorocul Ilie avea visul de a scoate masca prorocilor lui Baal. Când s-a ivit oportunitatea, Dumnezeu i-a dat credința pentru a-l realiza.

Pavel de asemenea avea visul de a anunța Evanghelia printre neamuri (cei ce nu sunt iudei). Dumnezeu i-a dat credința și curajul pentru a face acest lucru.

Dar aceștia, și toți ceilalți, au trebuit, de o formă sau de alta, să plătească prețul cuceririi. Nu există realizare a viselor fără sacrificiu.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *