Propriul stăpân

Cine crede că este posibil să fie creștin să nu sacrifice se înșală amarnic. Sacrificiul este baza vieții creștine și a peregrinării cu Dumnezeu, din Geneza în Apocalipsa. Totuși, mulți religioși ce au inima pusă în aur și nu în Altar se folosesc de texte biblice în afara contextului pentru a spune că nu trebuie să sacrificăm. Totuși, fiecare din aceste texte, în contextele lor, doar întăresc necesitatea sacrificiului. Spre exemplu:

”Și Samuel a spus: Îi fac DOMNULUI mai mare desfătare ofrandele arse și sacrificiile, decât ascultarea de vocea DOMNULUI? Iată, a asculta de el este mai bine decât sacrificiul, șia da ascultare decât grăsimea berbecilor.” 1 Samuel 15.22

Știți de ce Îi este pe plac lui Dumnezeu mai mult ascultarea decât sacrificiul? Deoarece ascultarea este adevăratul sacrificiu. Nu există nimic care să contrarieze mai mult ființa umană, decât să își nege voința de a face lucrurile cum vrea el. Este mult mai greu decât să renunți la ceva de valoare.

Voința omului este cea care îl mișcă. Inima arată drumul ce trebuie urmat, și el urmează. Depinde de voință pentru a lua deciziile sale. Obișnuiți în a trăi cu bază pe propriile voințe, mulți nu reușesc nici măcar să își imagineze cum să acționeze într-un mod diferit.

Să se renunțe la voința proprie pentru a face voința lui Dumnezeu, înseamnă să se recunoască, de fapt, că El știe mai mult decât ceea ce poate ști vreodată propria persoană.

Dumnezeu nu poate fi Stăpânul unei persoane ce încă este stăpâna ei. Nu se pot sluji la doi stăpâni. Dacă dvs ascultați de dvs, sunteți neascultători față de Dumnezeu. Și dacă ascultați de Dumnezeu, nu mai ascultați de dvs. Dacă sunteți pe placul lui Dumnezeu, veți supăra inima. Dacă sunteți pe placul inimi, veți supăra pe Dumnezeu. Nu există o cale de mijloc. Dumnezeu nu Își împarte tronul cu nimeni.

De aceea, sacrificiul este necesar. Deoarece scoate voința noastră de pe tron și oferă stăpânirea vieții noastre pentru Dumnezeu. Sacrificiul pune lucrurile la locul lor. Cezarului ce este al Cezarului. Lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.

Dacă ați oferit viața dvs lui Dumnezeu, ați oferit totul. Dacă nu ați oferit totul, nu ați oferit viața.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *