Purgatoriul

Persoanele dau naștere la copii pe lume fără cea mai mică noțiune despre destinul final al sufletului lor.

Pământul este Locul Deciziei între viața eternă și moartea eternă. Aici persoanele decid să urmeze drumul justiției sau al injustiției, al sfințeniei sau al păcatului.

Șansele de a ajunge la Locul Justiției sunt minime.

“…Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o găsesc.” Matei 7.14

La fiecare 100 de persoane care aud Cuvântul lui Dumnezeu, doar 25 sunt ascultători, justificați și mântuiți.
Imaginați-vă numărul celor neascultători plus al celor care nici măcar nu aud.

Între timp, drepți și nedrepți se suporta pe Pământ. Separarea lor se întâmplă cu moartea ambilor. Fiecare merge într-un loc.

Dreptatea Judecătorului Cel Drept strigă după sufletul celor drepți, și îngerii Săi sunt trimiși cu obiectivul de a căuta sufletul lor pentru Locul Dreptății (Cer).

“Săracul a murit şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam.” Luca 16.22

Dar la moartea celui nedrept nu există îngeri. Sufletul lui merge direct spre profunzimea nedreptății, infernul. Nu există sală de așteptare, purgatoriu sau lucruri de genul. În descrierea Domnul Iisus nu există nici măcar mențiune de existența unui loc intermediar.

“A murit apoi şi bogatul şi a fost înmormântat.” Luca 16.22

Pe Pământ, cel nedrept a trăit în libertinaj, a satisfăcut dorințele inimii, a trădat, a mințit, a înșelat, a practicat prostituția, ura, ranchiuna, furturi, în fine, tot felul de injustiții împotriva Legii lui Dumnezeu.

Prin Pavel Duhul Sfânt spune și mai multe:

Faptele firii sunt cunoscute ca fiind acestea: desfrâul, necurăţia, depravarea,idolatria, vrăjitoria, duşmăniile, cearta, invidia, mâniile, ambiţiile egoiste, neînţelegerile, partidele,geloziile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri ca acestea. Vă avertizez, aşa cum am făcut-o şi înainte, că toţi cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.” Galateni 5.19-21

La moartea celor nedrepți sau păcătoși, strigătul nedreptății (infernului) reclamă sufletele lor. Și Judecătorul Cel Drept nu poate face nimic.

Purgatoriul este aici pe Pământ. Cine dorește să aibă sufletul său purificat de păcate trebuie să se dăruiască și să se supună Domnului Iisus Hristos și să asculte de Cuvântul Său. Credința care îndreptățește pe cel păcătos necesita practica Bibliei.

“Căci oricine vrea să-şi salveze viaţa, o va pierde, dar cel ce-şi pierde viaţa pentru Mine şi pentru Evanghelie, o va salva.” Marcu 8.35

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *