Putere și Iubire

A face ceva pentru cineva, cu toată puterea, este una, dar a face ceva din dragoste, este cu totul altceva. Când fac ceva, cu toată puterea, pot să fac asta din nevoie sau obligație. Dar, dacă fac asta din dragoste, fac mai mult decât ce fac cu toată puterea. Astfel, ce facem pentru Dumnezeu și prin El, e dragoste sau interes?

amor-465x314David a zis:

”Mi-am întrebuinţat toate puterile să pregătesc pentru Casa Dumnezeului meu aur pentru ceea ce trebuie să fie de aur, argint pentru ceea ce trebuie să fie de argint, aramă pentru ceea ce trebuie să fie de aramă, fier pentru ceea ce trebuie să fie de fier şi lemn pentru ceea ce trebuie să fie de lemn, pietre de onix şi pietre scumpe de legat, pietre strălucitoare şi de felurite culori, tot felul de pietre scumpe şi marmură albă multă” (1 Cronici 29.2).

David, având în vedere amploarea lucrărilor și considerând că, Casa nu era pentru oameni, ci pentru Dumnezeu, a îndeplinit nevoia de a munci, cu toată puterea.

Acum, uitați ce a făcut, din dragoste:

”Mai mult, în dragostea mea pentru Casa Dumnezeului meu, dau Casei Dumnezeului meu aurul şi argintul pe care-l am, afară de tot ce am pregătit pentru casa Sfântului Locaş:…„ (1 Cronici 29.3).

Dacă și-ar fi iubit viața, bunurile pe care le avea, copiii sau părinții, mai mult decât pe Dumnezeu, nu și-ar fi dat comoara specială, care ar fi asigurat viitorul rudelor lui. Dragostea lui David pentru Dumnezeu era mai presus de tot și toți. Nu asta spune prima poruncă?

”Iisus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă” (Matei 22.37-38).

Nu toți care fac ceva cu efort iubesc, dar toți care iubesc, nu precupețesc nici un efort.

Cine a făcut ce a făcut până acum, pentru această lucrare, va fi binecuvântat, pentru că a îndeplinit nevoia ei, acum, imaginați-vă cum va fi pentru acela care, de acum încolo, va face ceva din dragoste, pentru Casa aceasta? Cu siguranță, va face mai mult decât ce a făcut până acum.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *