Rușini și păcate

Când dăruiește viața pentru Domnul Iisus, omul începe marea cursă a existenței sale, ce va dura până la ultima suflare. Această carieră are obiectivul de a testa credința ta pentru a cuceri premiul maxim: Mântuirea. Lupta este grea și lungă , necesită răbdare, adică, rezistență și perseverență., cu obiectivul de a termina ceea ce a fost inițiat.

Pentru a ne încuraja, Duhul Sfânt listează ”un mare număr de mărturii de credință”, adică, învingători ce au trecut pe acest drum și au îndeplinit misiunea lor în această cursă. (Evrei 11.1-40). În plus, au depus mărturie despre fidelitatea lor față de Cel Prea Înalt cu fermitate pe parcursul întregii vieți. Putem adăuga la acest nor de exemple pe mulți alții ce, pe parcursul istoriei creștine, de asemenea s-au străduit pentru a depăși dificultățile și pentru a se menține încrezători și loiali Domnului.

În această cursă spirituală, este necesară îndepărtarea a tot ceea ce poate obstrucționa călătoria credinței. Până la urmă, nimeni nu reușește să finalizeze ”proba sa” dacă poartă o greutate, deoarece, în afara faptului că va obosi repede, riscă să se împiedice și să cadă. Din acest motiv, este îndrumarea pentru a îndepărta rușinile și păcatele, deoarece ambele au efecte devastatoare în comuniunea cu Dumnezeu.

Îndepărtarea rușinilor, obstrucțiilor semnifică să se scoată din minte anxietatea în legătură cu proiectele personale în această lume. Căsnicie, carieră și a tuturor celorlalte lucruri ce au îngreunat cursa pentru cucerirea mântuirii eterne. Câți nu au început bine această dispută dar, din cauza problemelor sentimentale au renunțat la Premiul Cel Mai Mare?

Viața spirituală necesită progres și trebuie să fie ridicată cu dispoziție și fără pierdere de timp (Matei 7.24-25), ca la sfârșitul existenței umane obiectivul să fie cucerit: să se primească premiul aprobării de la Domnul Iisus Hristos.

Text extras din Biblia Traducerea Fidelă cu notițele mele – Evrei 12.1

Episcopul Edir MacedoDeixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *