Secret puternic pentru a rămâne în picioare

În fiecare zi suntem tentați. Diavolul creează legături, stabilește situații și lucrează tot timpul pentru a-i distruge pe cei care sunt ai lui Dumnezeu. Scopul este să-i facă să se abate de la Rai, să-și piardă concentrarea mântuirii.

Cu mai bine de 2000 de ani în urmă, Domnul Iisus ne-a lăsat un secret puternic pentru a menține vie flacăra credinței din noi și a avut un impact mare asupra vieții multora.

Pe de altă parte, cei care nu consideră Cuvântul Său important sau Îl disprețuiesc, cad în aceeași eroare ca și Lucifer și unii care au umblat cândva cu Dumnezeu. Uite:

Lucifer era în Rai în compania Creatorului. El a fost unul dintre cei mai frumoși și cei mai importanți îngeri și totuși a căzut devenind Satan.

”Cum ai căzut din cer, Lucifer, fiu al dimineții” Isaia 14:12

Adam și Eva au trăit în Grădina Edenului (Paradisul) și s-au bucurat de toată grija Tatălui, dar, din păcate, au căzut din părtășia cu El, iar consecințele căderii le cunoașteți bine.

”Și DOMNUL Dumnezeu l-a chemat pe Adam și i-a spus: Unde ești?”Geneza 3:9

Samson era considerat cel mai puternic om care exista la vremea lui, cu toate acestea, puterea lui nu l-a împiedicat să cadă atunci când a fost ispitit.

”și puterea lui l-a părăsit.” Judecători 16:19

David a fost un om după inima lui Dumnezeu și totuși a căzut în păcat. (1 Samuel 13.14)

”Și s-a întâmplat, spre seară, că David s-a ridicat din patul său și s-a plimbat pe acoperișul casei împăratului; și de pe acoperiș a văzut o femeie spălându-se; și femeia era foarte frumoasă la vedere.
Și David a trimis și a cercetat despre femeie. Și unul a spus: Nu este aceasta Bat-Șeba, fiica lui Eliam, soția lui Urie hititul? Și David a trimis mesageri și au luat-o; și ea a intrat la el și el s-a culcat cu ea; fiindcă ea era purificată de necurăția ei; și s-a întors acasă.” 2 Samuel 11:2-4

Solomon, deși era cel mai bogat și mai înțelept om din lume, asta nu l-a împiedicat să cadă.

”Fiindcă s-a întâmplat, când a îmbătrânit Solomon, că soțiile lui i-au întors inima după alți dumnezei; și inima lui nu a fost desăvârșită cu DOMNUL Dumnezeul său, precum a fost inima lui David, tatăl său.” 1 Imparați 11:4

După cum putem vedea din aceste exemple, problema nu este unde suntem sau poziția pe care o avem în acest moment, pentru că Lucifer era în Rai, Adam și Eva erau în paradis, Samson era judecătorul lui Israel, David se odihnea în palatul său și Solomon a fost învăluit în multe bogății și cunoștințe, dar totuși au căzut.

”Și nu ne duce pe noi în ispită, ci scapă-ne de rău, pentru că a ta este împărăția și puterea și gloria pentru totdeauna. Amin.” Matei 6:13

Pentru ca noi să rămânem în credință, trebuie să urmăm acest secret milenar care ne-a fost descoperit de Domnul Iisus. Adică să ne rugăm la Tatăl în felul acesta cu toată smerenia, ca El să ne dea putere să putem rezista și birui oricărei și tuturor ispitelor. Numai vigilența și o viață de părtășie și încredere în Dumnezeu ne pot elibera și ne pot proteja de orice rău.

”De aceea cel ce gândește că stă în picioare să ia seama ca nu cumva să cadă.” 1 Corinteni 10:12

Și dacă întâmplător ți-ai pierdut părtășia cu Dumnezeu și ai căzut, fă ca regele David care s-a smerit înaintea lui Dumnezeu, s-a pocăit de păcatul său și s-a ridicat.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *