Semnul Iadului

caim-706x410“Când vei ara pământul, el nu-ţi va mai da recolta; pe pământ vei fi un pribeag, un rătăcitor. Cain I-a spus Domnului: – Pedeapsa mea este prea mare ca s-o pot purta. Din moment ce m-ai izgonit astăzi de pe faţa pământului şi trebuie să mă ascund de faţa Ta şi să devin un pribeag, un rătăcitor pe pământ, atunci oricine mă va întâlni mă va ucide. Domnul i-a răspuns: – Nu va fi aşa; dacă cineva îl va ucide pe Cain, Cain va fi răzbunat de şapte ori. Domnul a pus un semn pe Cain, pentru ca oricine îl va găsi să nu-l omoare.”

– Geneza 4:12-15

M-am gândit la acest cuvânt și m-am întrebat: De ce Dumnezeu nu l-a omorât pe Cain ca să răzbune ce a făcut el cu Abel? Nu ar fi fost un act de dreptate pentru ceea ce el a făcut?

Totuși, Duhul Sfânt mi-a dat o revelație despre acest lucru: Dumnezeu a preferat să pună în el un ”semn” și unde el mergea, toți îl vedeau. El ar fi fost o rușine în orice loc. Chiar și aceia care niciodată nu auziseră vorbindu-se de el, vor ști că ceva nu era bine cu el, pentru că “semnul” acela  îl denunța în toate locurile. Acea umilință era mai rea decât moartea.

Dumnezeu l-a răzbunat pe Abel, făcându-l pe Cain să trăiască umilit toate zilele vieții lui, cu intenția ca el să se căiască de ceea ce a făcut, lucru care aparent nu s-a întâmplat.

Prin aceasta, mă refer la situația multor oameni, inclusiv a acelora care sunt considerați slujitori ai lui Dumnezeu, a căror ofrande sunt respinse de Dumnezeu, ca și în cazul lui Cain, pentru că nu și-au pus tot sufletul în ce fac. Nu este sânge, nu este viață! Sunt nepăsători, înșelători, prefăcuți, arată doar o sfințenie aparentă, dar duc o viață complet opusă de Cuvântul lui Dumnezeu.

În fața altora, a instituției, sunt un lucru, dar în spate sunt alte persoane. Cine  îi vede, se gândește că sunt ai lui Dumnezeu, totuși,  când analizăm viețile acestor oameni, sunt un eșec continuu. Ei ajuns să fie o rușine pentru Evanghelie, rătăcind dintr-o parte în alta fără direcție, invidioși, încercând cu orice preț să omoare “Abelii” care se dezvoltă.

Nu ar fi acesta “semnul” lui Cain? Pentru că, chiar și cei care nu îi cunosc și nu le știu viețile, pot vedea clar acest semn al iadului “ștampilat” pe ei. Ura și invidia fac parte din viețile lor.

Dumnezeu ar fi putut să ia acești oameni de pe fața pământului, totuși, El îi lasă ca să fie umiliți peste tot, fiind fugari și rătăcitori până în ziua în care se căiesc sau mor în păcatul lor!

Puterea deciziei este în mâinile fiecăruia. Lucrarea mea, căsnicia, viața mea, vor fi o reflectare a ofrandei pe care o ofer în Altarul lui Dumnezeu, pentru că ofranda îl îndreptățește sau îl condamnă pe cel care oferă. Acest lucru este individual și nimeni nu poate fi tras la răspundere, decât eu însumi.

Ai grijă cu “Cainii” care își răspândesc otrava invidiei și urii, încercând să te facă să ai Semnul Iadului ca și ei.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *