Singurul trib

Israelul era împărțit în 12 triburi, fiecare având responsabilitatea și funcția sa și, pentru îndeplinirea îndatoririlor în cadrul acestei grupări, toți și-au primit porțiunea în țara promisă.

Dar exista un alt trib, unul care nu a moștenit nimic aici, nu a avut drepturile celorlalți, nu a avut bunuri, nu a avut pământ. Separat de Însuși Dumnezeu, acest trib a primit mai mult decât toți, spiritual, nu fizic. Celelalte triburi au avut ceva pământesc, dar acesta a avut ceea ce era mai valoros, ceresc!

Acest trib era Levi, tribul slujitorilor, preoților, cei care au fost aleși de Cel Preaînalt pentru a îndeplini cea mai mare și cea mai importantă misiune de pe Pământ: SĂ Slujească DOAR PE DUMNEZEU!

Numai ei au avut dreptul și privilegiul de a sluji zilnic în slujbe sfinte.

”Și DOMNUL i-a vorbit lui Aaron: Să nu ai nicio moștenire în țara lor, nici să nu ai vreo parte în mijlocul lor, Eu sunt partea ta și moștenirea ta printre copiii lui Israel.” Numeri 18:20

”Și aceasta să le fie ca moștenire, Eu sunt moștenirea lor; și să nu le dați nicio stăpânire în Israel, Eu sunt stăpânirea lor.” Ezechiel 44:28

În aceasta este gloria noastră!

Cei care trăiesc gândindu-se sau îngrijorați de „viitorul lor” se datorează faptului că, în adâncul sufletului, nu fac parte din acest trib, sunt în locul greșit, sunt pești în afara apei. Dar noi, cei din acest trib, nu avem de ce să ne îngrijorăm, deoarece avem viitorul garantat: EL ESTE MOȘTENIREA ȘI POSESIUNEA NOASTRĂ! EL ESTE GARANȚIA!

Având în vedere acest lucru, ce ne mai lipsește sau ce ne poate cauza îngrijorare? De fapt, avem deja TOTUL și CEL MAI BUN: VIITORUL NOSTRU ESTE DEJA GARANTAT, dacă rămânem în această viziune a credinței până la sfârșit!

Dumnezeul Cel Preaînalt să binecuvânteze, să înmulțească și să întărească mult mai mult acest trib ales de El pentru a vesti vestea bună a Mântuirii!

”În timpul acela DOMNUL a separat tribul lui Levi, să poarte chivotul legământului DOMNULUI, să stea înaintea DOMNULUI ca să îi servească și să binecuvânteze în numele lui, până în această zi. De aceea Levi nu are nici parte nici moștenire cu frații săi; DOMNUL este moștenirea lui, conform cu ce i-a promis DOMNUL Dumnezeul tău.” Numeri 10:8-9

Nimic nu se compară cu privilegiul de a face parte din acest trib!!!

Suntem cei mai privilegiați dintre toate ființele.

Doar noi, cei din acest trib, am fost aleși să stăm înaintea Lui, să-L slujim, să purtăm Arca Lui și să binecuvântăm în Numele Lui!!!

Dumnezeu să fie lăudat pentru asta!!!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *