Suferinzi

”Și un rob al Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând față de toți, capabil să îi instruiască, răbdător.” 2 Timotei 2:24

Dacă Domnul suferă, la fel și slujitorii Săi. Moise a suferit din cauza rebelilor și a neascultării poporului lui Israel. Ieremia a avut de suferit când a văzut împărăția lui Iuda devastată și poporul lui exterminat. În mijlocul tristeții și durerii sale, a exclamat:

”De s-ar preface în ape, capul meu, și o fântână de lacrimi, ochii mei, ca să plâng zi și noapte pentru cei uciși ai fiicei poporului meu!” Ieremia 9:1

Apostolii au suferit din cauza Evangheliei și a Numelui Domnului Iisus. Pavel a spus în scrisoarea către Galateni (4:19) că simțea dureri de naștere până când s-a format Hristos în ei.

Adevărații slujitori ai Domnului Iisus suferă pentru cei rătăciți, pentru nedreptățile suferite în această lume și chiar pentru persecuțiile și trădările celor care au spus că sunt prieteni. Cu toate acestea, nimic nu îi descurajează, dimpotrivă, ei rămân mereu fideli Domnului lor.

Slujitorii lui Dumnezeu nu sunt preocupați să-și apere propria onoare, ci se bucură că sunt vrednici să sufere pentru Numele Celui care i-a chemat în lucrarea Sa. Nu există un slujitor al Celui Preaînalt Dumnezeu care să nu fi suferit în această lume. După cum spunea Pavel:

”Nimeni, de acum încolo, să nu mă tulbure, fiindcă eu port în trupul meu semnele Domnului Iisus.” Galateni 6:17

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *