Zeciuielile și Căsnicia

Din punct de vedere al credinței naturale, zeciuielile nu au nicio legătură cu căsnicia.

Totuși, din punct de vedere biblic sau al credinței supranaturale, ambele merg împreună.

Zeciuielile sunt principiul relației cu Dumnezeu.

Sunt primele roade sau primele lucruri înainte de toate, puse pe altar ca recunoștință a suveranității Domnului Iisus în viețile noastre.

Sunt semnul alianței, pactului sau căsniciei noastre cu El.

Verigheta pe deget simbolizează compromisul asumat cu cineva. În același mod, zeciuielile simbolizează compromisul cu Dumnezeu și Îl simbolizează pe Iisus. Mijlocitorul Noului Legământ între Creator și creatură. Evrei 9.15; 12.24.

Zeciuitorul devine propria zeciuială, în același mod precum Iisus a fost Zeciuiala lui Dumnezeu pentru omenire. Ieremia 2.3

Zeciuielile și ofrandele au fost condițiile impuse ca fii lui Iacov să se întoarcă la Dumnezeu.

”Chiar din zilele părinților voștri v-ați abătut de la rânduielile mele și nu le-ați ținut. Întoarceți-vă la mine și eu mă voi întoarce la voi, spune DOMNUL oștirilor. Dar ați spus: În ce să ne întoarcem? Va jefui un om pe Dumnezeu? Totuși voi m-ați jefuit. Dar voi spuneți: În ce te-am jefuit? În zeciuieli și ofrande. Sunteți blestemați cu un blestem, căci m-ați jefuit, chiar toată această națiune.” Maleahi 3.7-9

Zeciuielile stabilesc un parteneriat cu Domnul Oștirilor.

În afară de asta, zeciuitorul își dovedește lui însuși, lumii și autorului blestemului că Credința lui în Dumnezeul Viu nu este o farsă.

Nu există altă cale, cine vrea Pecetea lui Dumnezeu, Garanția Duhului, Pacea, Bucuria, Dragostea și Viața trebuie să se alieze cu Dumnezeul Cel Prea Înalt al lui Avraam, începând cu fidelitatea în zeciuială.

În caz contrar, persoana va continua să trăiască pentru a trăi, într-un mod mediocru.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *