Ziua Cincizecimii

În calendarul biblic, sărbătoarea Cincizecimii era comemorată cincizeci de zile după Paște (Leviticul 23.15-16). În Vechiul Testament, această sărbătoare se numea Sărbătoarea Primelor Roade, Sărbătoarea Recoltei sau Sărbătoarea Seceratului (Exodul 34.22), când toți duceau primele roade ale recoltei în Casa Domnului (Exodul 23.19).

Timp de patruzeci și nouă de zile, sau șapte săptămâni, culegeau roadele și în ultima săptămână începeau să sărbătorească (Deuteronom 16.9-15), fiind în ultima zi când termina sărbătoarea, numită Ziua Cincizecimii. Tot poporul era chemat să fie prezent în Casa lui Dumnezeu și pentru a aduce primele roade în prezența lui Dumnezeu. (Numeri 28.26).

Dumnezeu a ales această dată atât de semnificativă pentru a trimite Duhul Sfânt peste Biserică (Faptele 2.1) realizând o grandioasă sărbătoare a recoltei de vieți pentru Împărăția lui Dumnezeu.

De Paște, Mielul lui Dumnezeu S-a oferit în favoarea omenirii (Ioan 1.29), și, în Ziua Cincizecimii, puterea Duhul Sfânt a fundat Biserica, secerând așa roadele sacrificiului Domnului Iisus pe cruce.

În această duminică, în fiecare Locaș al Credinței, să fiți prezenți la Ziua Cincizecimii, ce va aduce regenerarea și reînnoirea Duhului Sfânt pentru toți cei ce se vor dărui ca ofrande vii!

A colaborat: Episcopul Andre Cajeu


Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *