Conținutul dumneavoastră intern

Doi oameni trec prin aceeași experiență traumatizantă: pierderea unei rude, o tragedie, un diagnostic despre o boală incurabilă, o demitere după mulți ani în serviciu. Primul e transformat radical și își schimbă povestea cu una de succes. Celălalt intră în depresie și începe să-și pună întrebări fără sfârșit de ce s-au întâmplat toate acestea și nu mai vrea să trăiască.

 

Care este diferența dintre acești oameni?

Este conținutul lor intern. Ce avem înăuntrul nostru determină cum vor fi viețile noastre. Merită să repet: conținutul nostru intern determină ce fel de viață vom avea. Asta este valabil pentru orice fel de reacție în fața unei experiențe traumatizante și pentru tot ceea ce mai facem.

Ce definește acest conținut intern?

El este o îmbinare a mai multor lucruri care sunt construite înăuntrul nostru prin combinația unei singure particule: cuvântul.

Ce este un cuvânt? Un cuvânt este o semnificație, o exprimare a unei idei sau o parte a unei idei.

Alegerea acestor cuvinte, calitatea lor și felul în care le formăm în noi, e ceea ce determină conținutul nostru intern- adică cine suntem. În funcție de cine suntem determinăm cum să reacționăm în fața situațiilor bune și rele.

Dacă sunteți doborât, deprimat în fața situațiilor din viața dvs, asta reflectă un conținut intern sărac. E nevoie să vă reorganizați acest conținut, să aruncați cuvintele și semnificațiile negative care formează această slăbiciune înăuntrul dvs.

Înlocuiți aceste cuvinte cu cele rostite de Dumnezeu cu privire la dvs. Faceți schimbarea.

Scoateți-vă din minte gândurile de mânie împotriva altora și aveți gânduri de iertare și încredere în dreptatea lui Dumnezeu.

Scoateți cuvintele care vă fac să vă simțiți inferior și puneți cuvinte care definesc valoarea dvs. Și așa mai departe.

Dumnezeu are cuvintele potrivite ca să formeze cel mai bun conținut intern în dvs, dar e nevoie să vă doriți și să căutați aceste cuvinte. Și de asemenea respingeți cuvintele negative care nu vin de la El.

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *