Învățați să spuneți "nu"

Diga-não-551x200

E un cuvânt pe care mulți nu pot să-l spună, iar alții nu acceptă să-l audă:

Nu, nu pot să lucrez până târziu astăzi, pentru că i-am promis soției că vom sărbători aniversarea noastră”.

Nu, nu pot să-mi asum acest proiect, pentru că sunt angajat în proiectele actuale”.

Nu, nu mai vreau această relație. Voi căuta fericirea mea și ar trebui să faci și tu același lucru”.

Nu, mulțumesc, nu vreau să cumpăr”.

Nu, nu mai fumez / folosesc droguri / beau. Vă rog, nu-mi mai oferiți”.

De observat: oamenii care nu acceptă un „nu” ca răspuns, de obicei, se înconjoară cu oameni care știu numai să spună da. E o relație de sclavie, unde dictatorul își controlează subordonații, un joc în care întotdeauna câștigă unul, iar celălalt pierde, întotdeauna.

Ca să nu fiți sclavul care pierde, aveți nevoie să vă împăcați cu acest cuvânt. Să înțelegeți importanța lui, cum e când îl folosiți și să pierdeți frica de el. Trebuie, de asemenea, să aveți dreptul să spuneți nu.

Vedeți dacă nu cumva suferiți acum, plătind un preț ridicat, pentru că v-a fost frică să spuneți nu. Începeți schimbarea înăuntrul dumneavoastră. În primul rând, înțelegeți că aveți dreptul să refuzați anumite lucruri. Nimeni nu vă poate impune ceva.

În al doilea rând, începeți să practicați asta în lucrurile mici. Dacă vă supărați pe dumneavoastră înșivă; dacă sunteți suprasolicitat, pentru că ați acceptat din ce în ce mai mult de lucru, fără să vă dați seama de celelalte proiecte (și ați fost certat pentru că ați lăsat de dorit); dacă sunteți stresat și furios pe persoanele care v-au greșit – atunci, începeți să spuneți mai mulți „nu”.

În afară de faptul că veți scăpa de sarcini inutile, veți vedea cum vor crește încrederea în sine și sentimentul valorii personale. Fără îndoială, cei care s-au obișnuit cu „da”-ul dumneavoastră de încredere, vor fi un pic surprinși. Poate chiar se vor îndepărta de dumneavoastră, pentru că nu vă mai pot folosi. Ceea ce nu va fi un lucru rău.

Învățați să spuneți nu cu înțelepciune și veți fi mult mai fericit.

Tags: , ,

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *