Reînceperea

Câteodată suntem indignaţi: „De ce să o luăm de la capăt?” „Ce este aia să reîncepi?” Câte din zilele vieţii noastre nu sunt trăite cu speranţa că mâine va fi mai bine? Viaţa cu rutina ei: zi-noapte, noapte-zi, este un veşnic şi continuu reînceput.

În fiecare clipă este un reînceput în viaţă. Un reînceput al încrederii, al credinţei, al zilelor de bucurie şi de realizare.

În repetarea zilelor şi a nopţilor se poate găsi semnificaţia reînceperii. Dacă azi greşim, de ce nu căutăm să  ne îndreptăm mâine? Dacă am jignit pe cineva ieri, de ce să nu ne cerem iertare azi?

Aproape întotdeauna, în alergătura zilnică a fiecăruia dintre noi, timpul de reflectare, a fost pe zi ce trece din ce în ce mai diminuat. Căutăm să facem sarcini peste sarcini fără a face nici măcar o oprire pentru a medita la gândul de a reîncepe; la gândul unui reînceput.

Începutul reînceputului de dimineaţă. Reînceputul vieţii la luminarea de ziuă, la răsărit de Soare. Simplicitatea de a exista…în acesta stă motivul reînceperii. Să uiţi ceea ce s-a întâmplat cu câteva clipe, minute, ore, zile, săptămâni, luni, ani în urmă. De ce şi pentru ce să-ţi aminteşti şi să-ţi reaminteşti ceea ce s-a întâmplat de ţi-ai pierdut pacea şi ţi-a distrus bucuria?

Cei ce nu aduc în rutina cotidiană un reînceput, nu au cum să vadă strălucirea vieţii ce este şi are să fie în continuare prezentă pentru cei ce reîncep.

Pentru aceştia, viaţa nu este nimic mai mult decât o numărătoare: a zilelor, a lunilor şi a anilor…

Pentru ei, apunerea Soarelui nu înseamnă începutul unei nopţi calme, liniştite şi frumoase care ne oferă splendoarea şi şarmul stelelor ce sunt în sintonie cu încântătorul cer ce seduce visarea, reconstruieşte speranţa şi alină durerea.

Viaţa nu este o pură întâmplare… Reînceperea nu este o circumstanţă… Fericirea nu este o stare de spirit… A crede nu este ceva ocazional… A trăi înseamnă a reîncepe! Asta în fiecare zi la ivirea zorilor capacităţii noastre de înţelegere, prin încrederea pe care o avem despre înserarea noastră din cauza inocenţei şi blândeţi noastre pe care orice fiinţă umană trebuie să o aibă în inimă.

A reîncepe înseamnă să crezi că viaţa se reînnoieşte…mai ales în ceea ce priveşte gândurile şi atitudinile noastre; în a ne face şi a ne reface conduita noastră. Este nevoie să acţionaţi pentru că nu puteţi să vă gândiţi că oportunitatea de a reîncepe este interminabilă… În fiecare zi se nasc vieţi noi şi se încheie vieţi…

Într-o zi, într-o anumită zi, poate că nu se va mai putea reîncepe în această viaţă.

Să nu lăsăm ca timpul să treacă şi ca odată cu el să treacă şi oportunitatea noastră de a reîncepe…noi am putea reuşi ca, într-o bună zi, să reîncepem şi să ne umplem de fericire.

A reîncepe…de la un anumit punct…dintr-un anumit loc. A reîncepe cu un gest, cu un cuvânt, cu o îmbrăţişare… Succesul în acest sens, depinde de noi.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *