Ce este Dragostea Necondiționată

Spațiul Femeii |

Amor-incondicional-620x445

Dragostea necondiționată înseamnă dragoste deplină, completă, absolută, care nu impune condiții sau limite pentru a iubi. Cine iubește necondiționat, nu așteaptă nimic în schimb. Dragostea este pe primul loc.

Dragostea necondiționată este generoasă, altruistă și infinită. Este ”dragostea de mamă” tipică, care este oferită liber, independent de ceea ce primește în schimb.

În relația unui cuplu, cine are dragoste necondiționată, iubește fără motive sau premise. Se dedică în totalitate relației, transformând dragostea într-o acțiune practicată tot timpul, sub diferite forme. Conceptul este asemănător dragostei adevărate.

Contrară acesteia, dragostea condiționată cere un anumit schimb, este finită. Dragostea este dată doar pe baza anumitor condiții(conștiente sau nu) satisfăcute de partener.

Pentru creștini, Dumnezeu a avut o dragoste necondiționată pentru umanitate, când L-a oferit pe Iisus Hristos, singurul Său Fiu, ca să fie sacrificat. Dumnezeu iubește necondiționat, pentru că îi iubește pe toți. Conform pasajului din Biblie din 1 Corinteni 13:4-7, ”dragostea este răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu este mândră, nu se comportă indecent, nu-și urmărește propriile interese, nu se supără, nu se gândește la rău, nu se bucură de nedreptate, ci își găsește bucuria în adevăr, suportă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.”

În privința credinței, există un apel la dragoste necondiționată între oameni, pentru generozitate și dragoste nu doar față de semen, dar față de toate ființele.

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *