Eu nu aveam un duh blând și liniștit

În casa mea suntem cinci frați, toți sunt bărbați și numai eu sunt femeie. Așa că gândiți-vă la un loc în care nu există loc pentru feminitate.

Am trăit pe pielea mea situația comuna în familiile cele mai simple, unde fratele mai mare ajută să aibă grijă de cei mai mici, iar în absența mamei mele eram responsabilă pentru casă și pentru ei.

Așa că a trebuit să învăț să fiu puternica, de multe ori trebuia să fiu dură. Și în altele, a trebuit să-mi ridic glasul, altfel frații mei nu mă ascultau.

Dar când am cunoscut Cuvântul lui Dumnezeu, am văzut că aceasta nu era forța, mai ales când am găsit un anumit verset:
„Ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu.” 1 Petru 3:4

Acest text a cerut de la mine o schimbare, pe care, de la început, am crezut că era  imposibil să se întâmple. Și a fost adevărat. Singură, nu reușeam. Am avut nevoie de intervenția Duhului Sfânt pentru a-mi transforma interiorul. În plus, propriul Dumnezeu m-a învățat că, faptul de a fi liniștită sau blândă, nu înseamnă să fiu vulnerabilă sau slabă, din contră! Aceste virtuți indică forță, pentru că numai cei care au controlul asupra lor, asupra emoțiilor lor, rămân blânde în mijlocul disperării. Să fi blânda, în ciuda oscilațiilor hormonale pe care le întâmpină femeile pe tot parcursul lunii și a seriei de situații neplăcute care apar pentru a ne fura stabilitatea, nu este pentru toată lumea.

Ai citit cine sunt eroii de război într-adevăr în viziunea lui Dumnezeu? Spre surprinderea dvs, ei nu sunt cei care conduc un oraș sau câștigă o luptă militară, ci sunt cei care se stăpanesc (Proverbe 16:32). Pentru că măreția unei persoane nu este în puterea fizică sau în inteligența și arta de a convinge, ci în puterea sa interioară, în principal pentru a rezista mâniei, a refuza să se predea nevorzității și a lipsei de control.

Cel care se stăpanește pe sine are o mare valoare în ochii lui Dumnezeu.

În mod similar, seninătatea sau liniștea este posibilă numai atunci când avem încredere în Cuvântul lui Dumnezeu.

Cine poate tace vocea anxietății, a nesiguranței, reușește, de asemenea, să nu se concentreze pe circumstanțele rele care se întâmplă în viață, și aceasta este credința mai presus de toate!

Acestea sunt femeile care nu se tem de nimic și pot avea aceeași pace și odihnă pe care a avut-o Domnul Iisus în timp ce dormea ​​în corabia lovită de furtună.

Atunci duhul blând și liniștit nu are nici o legătura cu originea ta, cu circumstanțele în care ai fost crescută sau cu personalitatea ta.

Dar acestea sunt virtuți pe care le dezvolți având o intimitate cu Dumnezeu. Acesta este îmbrăcămintea sufletească a femeii care se relaționează zilnic cu Duhul Sfânt.

Acesta este ”look-ul” femeii lui Dumnezeu, să zicem, si pe lângă faptul că este frumos, este, de asemenea, atemporal si personalizat pentru fiecare dintre noi.

Deci, nu trebuie să fi scandaloasă, autoritară, cea care dă opinii despre tot, mult mai puțin, omisă, anulată, izolată, ascunsă. Pentru a mulțumi pe Cel Prea Înalt, trebuie doar să te afli în centrul voinței Lui. Doar Duhul Sfânt să te controleze și să te ghideze!

Nubia Siqueira / Poza: Getty Images

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *