Aflați de ce vă ajută să stați departe de veștile rele

Mai ales în acest moment de pandemie, când oamenii petrec mai mult timp acasă, devine practic imposibil să nu fii în contact cu vreo știre, fie ea bună sau rea.

La fiecare știre, se arată un număr de decese, o explicație a situației sociale și economice din lume. Cu aceasta, știrile au preluat majoritatea zilelor a majorității oamenilor.

Cu toate acestea, veștile rele pot provoca daune mari sănătății mintale a oamenilor. Aliat momentului în care trăim, devine din ce în ce mai dificil să ținem pasul bine.

În blogul său personal, episcopul Renato Cardoso a subliniat că societatea trăiește „o perioadă în care nu a existat niciodată, niciodată, atât de multe informații disponibile pe cât le avem acum”. Aceste informații, potrivit Episcopului, pot fi bune, dar pot fi și foarte dăunătoare.

„Ești rezultatul a ceea ce lași să intre în mintea ta, de ce? Pentru că ceea ce îți intră în minte îți formează gândurile. Și gândurile tale sunt ceea ce folosești pentru a lua deciziile. Iar deciziile tale te determină să acționezi. Iar atitudinile tale devin obiceiuri și aduc consecințe care îți modelează viața ”, a explicat el.

Aceste informații, potrivit Episcopului, ocupă mintea umană, care este exact locul în care Dumnezeu vorbește. Prin urmare, să stea departe de știri face mai ușor pentru ființa umană să audă vocea lui Dumnezeu.

„Dumnezeu nu vorbește prin sentimente, Dumnezeu vorbește în minte, în gândurile noastre. Dar dacă mintea ta este ocupată cu multe informații, atunci cum vei auzi vocea lui Dumnezeu? Cum? De aceea, există Postul lui Daniel ”, a spus Episcopul.

Prin urmare, este esențial ca, în mod regulat, să existe o detoxifiere de informații, astfel încât să te poți concentra doar asupra vocii Celui Preaînalt.

Postul lui Daniel

De aceea, de duminica trecută, 21 martie, cei care doresc Duhul Sfânt se vor dedica primirii Lui, în postul lui Daniel. Scopul este oportunitatea de a se apropia și mai mult de Dumnezeu, deoarece participanții la acest post renunță la informații și la orice alte tipuri de divertisment laic pentru a-și spori părtășia cu Dumnezeu.

Acest scop se bazează pe capitolul 10 al cărții lui Daniel, din Biblie. Descrie decizia lui Daniel de a căuta înțelepciunea, înțelegerea și favoarea lui Dumnezeu timp de 21 de zile.

„Postul este să îndepărtăm distracțiile, poluarea audiovizuală care ne împiedică să auzim vocea lui Dumnezeu și să înțelegem mai bine ce vrea El să ne spună; apoi veți îndepărta toate activitățile nefolositoare și inutile din viața voastră, care vă abat atenția de la vocea lui Dumnezeu … ”, a clarificat episcopul Renato.

A se implica

Dacă vrei să fii reînnoit sau să primești Duhul Celui Preaînalt în viața ta, participă la postul lui Daniel. În acest timp, renunțați la informații seculare, muzică și divertisment și concentrați-vă atenția asupra căutării și plăcerii lui Dumnezeu.

Dar, fiți atenți! Nu este suficient să vă deconectați de la informații și să nu vă conectați cu Cel PreaÎnalt.

Prin urmare, în această perioadă, dedicați-va, mai presus de toate, să vă hraniți cu Cuvântul lui Dumnezeu, urmați rețelele de socializare oficiale ale Locașul Duhului Sfânt (Catedrala Credinței, Facebook, Instagram și Youtube) și consumă conținutul disponibil prin portalul paginauniversala.ro

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *