Care este îndoiala ta despre Duhul Sfânt?

Probabil că ți s-a întâmplat ție sau cuiva pe care îl cunoști. Ai urmat o rețetă pas cu pas, toate ingredientele, dar un detaliu a stricat totul.

Și apoi te-ai întrebat: de ce nu a funcționat?

„Îndoiala” este exact așa. Ea face ca tot ceea ce trebuie să iasă bine, să nu fie bine. Mulți o consideră un detaliu nesemnificativ și care nu îi va împiedica deloc. Dar, se înșală. Este imposibil să realizezi ceva prin credință atunci când ai dubii. Sunt opuse și una o neutralizează pe cealaltă. Așa cum credința (certitudinea) are puterea de a anula îndoielile, aceasta, oricât de mică ar fi, este de asemenea capabilă să neutralizeze credința.

”Dar să ceară în credință, neclătinându-se în nimic. Pentru că cel ce se clatină seamănă cu un val al mării împins de vânt și aruncat încoace și încolo.” Iacov 1:6

Mulți nu au trăit promisiunile lui Dumnezeu, pentru că au permis ca îndoiala să facă credința inoperantă.

Dificultățile în primirea Duhului Sfânt, îndoiala dacă L-a primit, și chiar, dacă a hulit împotriva Lui, faptul că viața nu se schimbă, chiar dacă este „aparent” în credință. Aceste și alte întrebări au primit răspuns, recent de la episcopul Edir Macedo.

Citește mai departe și, de asemenea, scoate îndoielile:

Nu cred că am Duhul Sfânt

Eu, în special, nu înțeleg ce se întâmplă în mine… Simt prezența lui Dumnezeu, Îl simt în interiorul meu, dar uneori mă simt singură, de parcă nu L-aș avea.

În același timp în care simt puterea Lui, mă simt de parcă aș fi slab și nu L-aș avea. Îl slujesc la Locașul Duhului Sfânt din Castanhal (Pará), mă dăruiesc foarte mult, numai Dumnezeu știe ce fac.
În momentul în care sunt la biserică, simt forță. Totuși, când mă duc acasă, mă simt slabă. Cu toate acestea, chiar dacă mă simt slabă, caut puterea Lui. Pe scurt: uneori, cred că nu am Duhul Sfânt și asta mă deranjează.”

Episcopul Macedo: Într-adevăr, simptomele tale arată îndoieli cu privire la primirea Lui. Când primim Duhul lui Dumnezeu, El Însuși confirmă, adică dă certitudinea absolută că Îl avem. Așadar, draga mea, du-te la luptă, caută-L cu toată puterea ta și predă-te trup, suflet și inimă. Îl vei primi mai repede decât crezi.

De ce nu reușesc să fiu botezat cu Duhul Sfânt?

„Am căutat botezul cu Duhul Sfânt, am negat voințele mele carnale, sunt zeciuitor și dau ofrandele mele, dar până acum nimic. Uneori, cred că am hulit pe Duhul Sfânt. De ce nu mă botează? Chiar am nevoie de acea Prețiozitate în ființa mea.”

Episcopul Macedo: Dragul meu, cel care Botează cu Duhul Sfânt este Domnul Iisus Hristos. Nu ai păcătuit împotriva Duhului Sfânt, pentru că, dacă ai fi făcut, nu ai fi avut credința să-L cinstești cu Zeciuială și jertfe, pentru că credința pe care o ai vine de la El.
Se pare că problema ta se datorează predării tale sincere și totale. Analizează bine acest lucru și asigură-te că în dăruirea ta nu lipsește nimic. Eu cred că da.

Când inima noastră este predată în totalitate lui Dumnezeu, iar El este primul din viața noastră, în inima noastră, în gândirea noastră, în profesia noastră, în familie, în orice, atunci, când Îl alegem pe El ca Primul în viața noastră, El este puternic și glorios în viața noastră. Dumnezeu se pune la dispoziția noastră în întregime, în funcție de ceea ce îi oferim Lui: dacă oferim cele mai bune – prima mare poruncă – atunci avem și garanția Lui pentru a oferi cele mai bune pentru noi.
Duhul Sfânt este Domnul Iisus în Duh, care vrea să trăiască în noi. Și dacă persoana nu o primește, este pentru că încă nu a dat totul, nu și-a dat 100% și de aceea nu L-a primit încă.

Am fost botezat cu Duhul Sfânt și viața mea este aceeași

Sunt dintr-o altă denominație. La 10 ani am fost pecetluit cu Duhul Sfânt. Ceea ce nu înțeleg este că, în acești 40 de ani de creștin, viața mea este aceeași. Ce este greșit?

Eu admir credința cu care învățați pe credincioșii dvs…. Oare este acesta motivul: că nu știu cum să pun credința în practică? Mi-am dorit atât de mult să am acea credință inteligentă și nu știu cum să fac asta.”

Episcopul Macedo: Prietene, îți vei schimba viața numai atunci când îți vei schimba gândirea despre credința ta. Ai fost religios și nu o persoană de credință. Credința fără fapte, fără atitudini sau fără sacrificii nu funcționează.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *