Ce este fericirea pentru tine?

Fericirea este o stare de spirit care rezidă în noi tot timpul. Chiar dacă există momente de plictiseală, fericirea este totuși acolo, precum și vârfurile bucuriei, care sunt momentele în care realizăm ceva important.

Dar ceea ce se întâmplă în prezent este o căutare a așa-numitei fericiri artificiale. Cartea „Fericirea artificială: partea întunecată a noii clase fericite”, a autorului american Ronald Dworkin, dezvăluie latura întunecată a creșterii prescripției antidepresive, a culturii corporale și a exercițiilor fizice din ultimii 40 de ani, care a produs noua clasă fericită care schimbă profilul lumii. În această carte, el vorbește și despre o nouă tendință, aceea de a deconecta religia de spiritualitate, spunând că spiritualitatea nu are nicio legătură cu credințele, ci doar persoana cu sine. În acest fel, oamenii se distanțează din ce în ce mai mult de posibilitatea de a-L cunoaște pe Dumnezeu.

Viața, în general, de-a lungul timpului a devenit mai digitală, mai virtuală, la fel și relațiile, dar viața virtuală îi face pe oameni mai puțin sensibili, deoarece relațiile reale fac posibilă trăirea limbajului corpului și să se știe când rănim persoana, chiar dacă nu spune nimic.

Printre pericolele vieții virtuale se numără imposibilitatea de a avea amintiri. A avea amintiri bune este bine pentru suflet. În vremurile dificile, credința aduce siguranță și amintirile bune sunt încurajarea.

Oamenii sunt din ce în ce mai îndepărtați unul de celălalt. În Kazahstan, un bărbat s-a căsătorit cu o păpușă sexuală numită Marco. Ceremonia a reunit zeci de invitați. În 2015, un german s-a căsătorit, de asemenea, cu o păpușă din silicon. Bărbatul a susținut că și-a găsit liniștea după mai multe relații nereușite. În Japonia, în 2018, o mamă a refuzat invitația de nuntă a singurului fiu. Motivul era că se căsătorea cu o hologramă. Această veste devine din ce în ce mai frecventă. Mai mulți oameni creează legături cu păpuși, animale și obiecte neînsuflețite, lăsând deoparte coexistența umană.

Dumnezeu a creat ființa umană, a unit oamenii, dar aceștia se distanțează unul de celălalt și ignoră existența Creatorului lor. Deci nu se pot bucura de fericirea pe care El o poate aduce. „Domnul mi-a umplut inima de bucurie, bucurie mult mai mare decât cei care își înmulțesc grâul și vinul.” (Psalmul 4:7).

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *