Ce putem învăța din greșelile profetului Ilie?

În cadrul slujbei de duminică, la Templul lui Solomon, Episcopul Renato Cardoso a explicat greșelile pe care le-a făcut profetul Ilie în așteptarea împlinirii Cuvântului lui Dumnezeu în viața sa.

Episcopul a explicat că atunci când Ilie s-a rugat pe Muntele Carmel, focul a coborât din cer. Și profeții lui Baal au fost uciși. Ilie a creat o așteptare acolo, dar a fost frustrat de ceea ce a urmat. Înțelegeți contextul biblic din 1 Regi 18 și 19.

Greșeli făcute de Ilie:

Prima greșeală a lui Ilie a fost așteptarea:
„În primul rând, avea o expectativă despre cum și când aveau să se întâmple lucrurile. Și așteptările sunt foarte periculoase. Așteptarea este că să ai o idealizare (…) Și când aceasta nu s-a materializat, când realitatea a fost diferită, s-a frustrat și s-a descurajat. A împlinit Dumnezeu ceea ce el aștepta? A împlinit, după, mai târziu. Dumnezeu a făcut Lucrarea pe care a vrut-o Ilie, dar nu a fost în felul lui sau cum a vrut el”, a menționat Episcopul.

A doua greșeală a lui Ilie a fost că a reacționat cu credință emotivă:
„Ilie era la apogeul credinței sale, tocmai învinsese 850 de profeți ai diavolului. Apoi a primit un mesager de la Izabela. Și cu un mesaj de la o femeie, el a fugit. Și-a pierdut curajul de a trăi. A rămas pustiu, deprimat, fără putere și cerându-i lui Dumnezeu să moară (…) a ajuns într-un moment de criză spirituală. De la credința inteligentă de pe Muntele Carmel, a doua zi, a trecut la o credință emotivă. Credința emotivă, din păcate, înșală mulți oameni”, a punctat el.

Ce putem învăța din asta:
„Nu putem avea aroganța de a dori să-i dictăm lui Dumnezeu cum va face El Lucrarea în viețile noastre. Nu este întotdeauna așa cum ne dorim. Dar Dumnezeu știe totul, totul. Deci, nu te poți gândi doar la tine (…) Trebuie să schimbi așteptarea cu speranță. Păstrează încrederea, știind că Dumnezeu o va face pentru că, Cuvântul Său garantează”, a orientat Episcopul.
„Credința emotivă este credința care depinde de circumstanțe (…) Nu trăim după ceea ce vedem, nu trăim după ceea ce simțim. Trăim prin Cuvânt. Credința adevărată, credința inteligentă este cea care se sprijină pe Cuvânt. Nu se schimbă, se va întâmpla ceea ce este scris (…) Aceasta este credința zilei din urmă. Continuați să credeți până la capăt, rămâneți până la capăt, nu ezitați”, a evidențiat Episcopul Renato.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *