De ce ai nevoie pentru a fi mai bun?

Începe anul și se termină anul și auzi aceeași litanie a multor oameni: „nimic nu merge bine în viața mea, se pare că merg doar înapoi în timp ce ceilalți avansează”. Dar acest tip de plângere nu este aproape niciodată însoțită de o reflecție reală și profundă pentru a ajunge la motivele reale ale stagnării.

Potrivit scriitorului Renato Cardoso, dacă ne oprim să analizăm imaginea de ansamblu, bărbații se simt uitați de societate și, atunci când le comparăm traiectoria cu ascensiunea femeilor din ultimele decenii, se pare că sunt total opriți. Cu toate acestea, vezi, nu este nimic în neregulă cu comportamentul lor în îmbunătățirea lor. De fapt, ei sunt cei care păcătuiesc atunci când devin stagnanți, ceva caracteristic oamenilor de astăzi, care nu se actualizează singuri sau care nu caută creșterea.

La o slujbă ținută la Templul lui Solomon, în Sao Paulo, anul trecut, scriitorul Renato Cardoso a abordat subiectul. „Bărbații comit de patru ori mai multe sinucideri decât femeile, bărbații au mai multe probleme de sănătate decât femeile, deoarece refuză să aibă grijă de sănătatea lor și de a merge la medic și au multe probleme cu neglijența personală. În plus, mai mulți bărbați sunt dependenți de vicii decât femei, pe scurt, există multe probleme specifice bărbaților ”, a explicat el.

Renato a evaluat că acest lucru se întâmplă deoarece bărbatul sare peste etape în viața sa. „Vedem bărbați care se nasc, devin băieți și de la băieți sar la bătrânețe, fără să fi devenit vreodată bărbați. Nu au faza matură, nu au faza de dezvoltare, nu au faza de creștere sau faza de responsabilitate. Adolescența de azi pare să ajungă până la 30 de ani și peste puțin timp are deja părul alb. A trecut de la băiat la bătrân și nu a devenit niciodată bărbat ”, a analizat el.

Marea problemă este că această postură greșită are un impact direct asupra vieții bărbatului, asupra muncii sale, asupra căsniciei sale, asupra relației sale cu soția, copiii și familia. Dacă nu ne dăm seama de acest lucru, este clar că este mai ușor să ne plângem și să nu facem nimic. Mulți își dau seama de acest lucru doar când este prea târziu și văd că timpul a trecut, nu au evoluat în carieră, și-au pierdut căsnicia, sănătatea lor este slabă și sunt obligați să se întoarcă să locuiască cu părinții lor. Un eșec dezastruos.

Pentru Renato, este necesar să recunoaștem că totul se schimbă, chiar și pentru cei care stau opriți: „să nu rămâi la fel, eu nu rămân la fel, nimeni nu rămâne la fel. Toată lumea se schimbă constant, în bine sau în rău. Nimic și nimeni nu este static. Totul se schimbă constant și dacă nu te schimbi în bine, te schimbi în rău. Dacă nu te faci un bărbat mai bun, te înrăutățești ”, a avertizat el.

La această răscruce de drumuri, este necesar să alegi ce direcție să iei, conform lui Renato, între inerție și acțiune. Această ultimă alternativă necesită să îți asumi viața. Această căutare a îmbunătățirii este, de asemenea, spirituală: „Și nu vă conformați acestei lumi, ci fiți transformați prin reînnoirea înțelegerii voastre, astfel încât să experimentați ceea ce este voia bună, plăcută și perfectă a lui Dumnezeu”. (Romani 12.2).

Dacă vrei să fii un om mai bun, începe prin a face primul pas spre Dumnezeu. El te poate inspira în mod inteligent pentru a atinge acest obiectiv. Bazat pe Cuvântul Său, omul este capabil de toate, inclusiv, în fața tuturor așteptărilor contrare, să-și dezvolte abilitățile și să se îmbunătățească. Pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *