De ce îi caută Dumnezeu pe cei revoltați?

Pe de o parte, persoana vede că datoriile financiare cresc cu trecerea timpului; pe de altă parte, există certuri în familie și, după, dependențe și insomnie. Viața ei se destramă.

Aceasta este situația multor persoane în zilele de azi. Cu toate acestea, nu se poate rămâne pasiv în fața problemelor: este necesar să se trezească revolta interioară.

Merită să adăugăm că, „revolta” nu înseamnă să ai mânie sau ură față de orice și oricine, ci să te ridici deasupra dificultăților folosind Credința inteligentă în Dumnezeu.

Nu poți accepta situația în care te afli, în principal pentru că Credința ne este dată de Cel Preaînalt, astfel încât să o putem folosi în momente ca astăzi: pline de obstacole. Credința este un instrument pentru luptele și confruntările spirituale, deoarece atunci când problema este mai mare, gloria lui Dumnezeu este și mai mare.

Exemple de credință

Acest lucru poate fi văzut în întreaga Biblie, întrucât Dumnezeu a ales întotdeauna oameni care s-au pus la dispoziția Lui și au luat atitudini.

Doar ca să ilustrăm, ne putem aminti de Avraam, Tatăl credinței.

El a trăit cu familia sa într-o țară în care oamenii se închinau dumnezeilor falși.

Astfel, Avraam și-a folosit inteligența și și-a dat seama că acea idolatrie nu aducea rezultate în viața sa practică.

Datorită acestei neconformități, Dumnezeu a văzut în acest om condiții perfecte pentru a acționa. Apoi a venit la el și i-a poruncit să plece (Geneza 12: 1). Patriarhul Credinței a înțeles imediat, a ascultat și Domnul a făcut din el ceea ce știm astăzi.

Aceeași atitudine a credinței poate fi observată și în Ghedeon, David și Ezechia, printre multe alte exemple.

Folosește-ți credința inteligentă

De aceea, Dumnezeu nu se manifestă în fața celor care nu au curajul să ia atitudine de credință, pentru că pentru El, rebelul spiritual are ceva important: dorința și curajul de a acționa.

Acest lucru este diferit de a fi o murmurătoare, plângăcioasă, o reclamatoare sau critică, deoarece acest tip de persoană, pentru că nu au această înțelegere, așteaptă și se acomodează, nu reacționează pentru a schimba situația. Pur și simplu dă scuze pentru tristețea sa și învinovățește alți oameni pentru eșecul ei.

De aceea, folosește Credința rațională și îndrăzneață în fața problemelor care  înconjoară viața ta. Amintește-ți exemplele pe care Domnul Oștirilor le-a lăsat în Biblie.

Pentru a afla cum să exerciți Credința, participă, la slujbele realizate cu participare personală sau la cele care sunt transmise în direct prin Facebook: Catedrala Credinței, Pr Lucian, Catedrala TV.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *