Solidaritatea Centrului de Ajutor din Brazilia

Efortul solidar Apă minerală, orez, fasole, ulei și alte alimente non-perisabile au fost depozitate la Centrul de Ajutor Spiritual din Avenida João Dias, din cartierul Santo Amaro – São Paulo. În total, au fost 640 de tone, colectate de pe tot cuprinsul statului São Paulo. Cinci mii de voluntari au organizat pachete, au împins cărucioare și au transportat alimente la camioanele parcate în curtea Centrului.

„Cine se gândește la ceilalți, gândește ca Dumnezeu”. Asta este valoarea care-l ghidează pe fiecare voluntar, care, pasând alimentele din mână în mână, au făcut eforturi importante ca să ajute mai mult de 20 000 de oameni fără adăpost, în urma ploilor abundente din Minas Gerais și Espirito Santo.

„Voluntarii și-au lăsat casa, familia și afacerea, s-au trezit la prima oră și au venit aici, cu o satisfacție maximă”, spune preotul Wellington Souza, responsabil de evanghelizarea din São Paulo.

Efortul solidar 1„Îmi doresc ca oamenii să primească cu inima deschisă alimentele pe care le-am trimis. Pentru că ne oferă multe satisfacții să contribuim la viețile altora”, arată voluntara Dionete da Conceição (foto dreapta), de 45 de ani. „Când facem un bine aproapelui, Dumnezeu este mulțumit, pentru că asta este ceea ce așteaptă El de la noi. Când faci un bine altuia, îți faci ție un bine”, subliniază ea.

Eforturi fără limite

Un număr de 27 de camioane au fost mobilizate cu sprijinul Armatei Braziliene și companiillor Transpadua, Transrodomeu, Transportadora Aquarium și Grecco Logistica. Primul camion s-a apropiat de corturile cu alimente, iar ușile au fost deschise. Soarele arzător de afară nu i-a descurajat pe voluntari, care au continuat să-și treacă rapid alimentele din mână în mână, pentru ca un alt grup (care era înăuntrul camionului) să le depoziteze.

Efortul solidar 2Pachetele au fost donate de participanți la slujbele Centrului de Ajutor Spiritual, care au vrut să colaboreze și să-i ajute pe sinistrați.

„E foarte important să ne mobilizăm forțele și să-i ajutăm pe cei în nevoie, deoarece, în afară de faptul că-i încurajăm pe oameni să facă un bine și să-și iubească aproapele, facem și un exercițiu de civilitate. „Cu o floare nu se face primăvară”, spune zicala, de aceea, nu contează tipul de ajutor acordat, fiecare poate să facă ce-i este la îndemână”, a spus funcționara publică și, totodată, voluntara Daniela Duarte (foto dreapta), de 33 de ani.

„Am vrut să ajut imediat. La început, nu am știut exact ce trebuie să fac și, de aceea, nu am acționat în vreun fel”, spune afaceristul și, în același timp, voluntarul Melquiades Lopes Neto, de 42 de ani. „Cred că inițiativa trebuie să vină dinăuntru în afară. Avem nevoie de alimente materiale ca să fim sănătoși, dar și de hrană spirituală, care este Iisus Hristos, ca să fim puternici, când trecem prin dificultăți”.

Rio de Janeiro

În Rio de Janeiro, acțiunea a avut, de asemenea, un rezultat notabil. Mai mult de 100 de tone de apă și alimente au fost donate.

În primele ore ale zilei de luni (20 ianuarie), camioanele pline cu alimente au început să distribuie pachetele în orașele afectate.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *