Jertfa împărțită dezvăluie o inimă împărțită

Inima este extrem de rea, înșelătoare și cruntă. Deci, atunci când medităm la asta, înțelegem de ce facem atâtea greșeli și luăm atâtea decizii greșite. Adică, inimă noastră este cea care ne face să greșim și nu oamenii din jurul nostru ar trebui să fie învinovățiți pentru greșelile noastre.

Când sufletul unei persoane este înclinat către rău, el își întoarce inima către acesta. Anania și Safira, soția sa, de exemplu, locuiau într-o comunitate creștină, unde oamenii se convertiseră recent și adunau tot ce aveau. Dispuși înaintea lui Dumnezeu, toată lumea dorea să răspândească Cuvântul Domnului. De aceea, își vindeau bunurile, luau sumele de bani și le așezau la picioarele apostolilor. Dar, din păcate, Anania și Safira, după ce și-au vândut proprietatea cu intenția de a pune totul la picioarele apostolilor, li s-au schimbat inimile și și-au împărțit valoarea pentru a putea păstra o parte.

Înțelege că jertfa trebuie să fie ceva spontan, pentru ca ea să fie acceptată de Dumnezeu. Jertfa pe care o punem pe Altar reflectă recunoștința, interiorul și sinele nostru. Desigur, Dumnezeu nu are nevoie de bani, proprietăți sau ofrande, până la urmă El este Cel care dă toate lucrurile. Cu toate acestea, El a instituit jertfa ca ceva care simbolizează ceea ce avea să facă mai târziu pe Muntele Calvar, când El l-a dat pe Fiul Său Iisus întregii omeniri.

Jertfa trebuie să fie asezonată cu bucurie și numai cei care au Duhul Sfânt știu că este expresia celui mai profund sentiment care există în inimă și suflet. Astfel, dacă ofranda este împărțită, așa cum s-a întâmplat cu Anania și Safira, nu mai este de folos.

După ce Anania și Safira au împărțit jertfa, ei au murit pentru că nu jigniseră biserica sau pe apostoli, ci pe Dumnezeu. Prin urmare, înțelege că jertfa ta reprezintă viața ta, sufletul și inima ta. Inima este o sursă de viață pentru cei care sunt drepți și o sursă de moarte pentru cei nedrepți și mincinoși.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *