Misterele Împărăției Cerurilor: Înșelăciunea harului

În a doua seară a seriei „Misterele Împărăției Cerurilor”, care a avut loc miercuri, la Templul lui Solomon, episcopul Renato Cardoso a clarificat adevărata cale pentru a cuceri mântuirea.

Pentru a înțelege:
Chiar la începutul slujbei, Episcopul a spus clar că revelația Împărăției Cerurilor nu este pentru toată lumea.

„Predicarea Evangheliei este Împărăția Cerurilor care ajunge la oameni, mulți aud și nu înțeleg, căci Dumnezeu nu dă această înțelegere celor mândri și celor care disprețuiesc lucrurile Lui, ci numai celor mici și smeriți, care vor cu adevărat să intre și să cunoască Împărăția Cerurilor”, a explicat el.
În acest fel, mulți cred că pentru a intra în Împărăția Cerurilor este necesar să fii o persoană bună sau că este posibil să te cureți de păcate în „purgatoriu”, după moarte, dar toate acestea sunt doar mituri.
Și încă este ce e mai rău din toate, care spune: „odată mântuit, mântuit pentru totdeauna”.

Ce este înșelăciunea harului:

Departamentul de marketing al iadului este specializat în vânzarea ideilor diavolului pentru a împiedica oamenii să ajungă în Rai, iar una dintre ele este tocmai acesta: care face lumea să creadă că „odată mântuit, pentru totdeauna mântuit”.

„Doctrina mântuirii prin har este o interpretare falsă a Cuvântului lui Dumnezeu. Pentru că atunci când dăruiești ceva cuiva care nu merită, cel puțin aștepți să aibă grijă de ceea ce a primit, și la fel se întâmplă și cu mântuirea”, a spus Episcopul.

Prin urmare, mântuirea nu a fost dată prin merite, ci prin harul lui Dumnezeu, cu excepția faptului că „pentru a o păstra, este esențial să practici credința”, a reflectat el.

Și a continuat: „Mântuirea nu vine din fapte, ci odată mântuit este necesar să ne păstrăm în fapte bune și asta înseamnă ascultare față de Cuvântul lui Dumnezeu”.

Ce să faci:

Cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu și nu te lăsa ghidat de ideile standard acestei lumi. Căci credința practicată este ceea ce te face să fi mântuit și cine merge în Rai este cel care folosește și își manifestă credința.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *