Numărul creștinilor persecutați în lume a crescut cu 30% într-un an

ONG-ul ”Portas Abertas” efectuează un sondaj anual pentru a revela persecuția crescătoare a creștinilor de pe planetă. Ultimul raport a fost rezultatul unei examinări efectuate în perioada 01.01.2019 și 30.09.2020, în peste 70 de țări.

În noua ediție s-a constatat că a existat o creștere cu 30% a persecuției. Adică, peste 340 de milioane de creștini se confruntă cu persecuții și discriminări din cauza credinței lor în Domnul Iisus. În 29 de națiuni, precum Afganistan, China și Nigeria, numerele au crescut comparativ cu perioada precedentă.

De asemenea, pandemia noului coronavirus a ajutat la agravarea situației celor persecutați, din cauza șomajului, a mizeriei și a foametei. Nici o asemenea vulnerabilitate nu a putut împiedica guvernele, comunitățile și membrii familiei să practice intoleranța religioasă împotriva creștinilor.

Numai cei puternici vor rămâne

La o slujbă a Școlii Credinței, episcopul Renato Cardoso a clarificat că, deși sunt persecutați, „cei care trăiesc adevărata credință nu se vor apleca în fața impunerilor lumii. Nu trebuie să vă fie frică. Trebuie să aveți teamă de Dumnezeu. Teamă numai de a păcătui împotriva lui Dumnezeu. Nu vă temeți de nimic altceva! ”, a sfătuit el.

Cuvântul lui Dumnezeu dă mai multe avertismente celor care decid să înceapă călătoria credinței. Nu va fi ușor să vă negăți pe voi înșivă și pe lume că să fiți prieteni cu Domnul Iisus. Știind acest lucru, Dumnezeu a lăsat nu numai avertismente, ci și cuvinte de mângâiere, astfel încât cei care suferă persecuții să știe că sunt pe calea cea bună și să nu fie descurajați.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *