Orb… depăşind limitele?!

Orb încă din copilărie, americanul Ron Gooch în vârstă de 52 de ani este un fenomen pe pistele de bowling fiind foarte aproape de a intra în „Cartea Recordurilor”.

Pe 15 Septembrie, el a reuşit să realizeze un joc perfect, dărâmând de treisprezece ori la rând toate popicele şi asta din prima încercare – această mişcare ce i-a ieşit americanului fenomen este cunoscută drept „strike”.

 Potrivit ziarului „Chicago Tribune”, de zeci de ani, Gooch îşi perfecţionează tehnica de joc şi încă mai face nişte mici ajustări – el face ca regulile să fie mai simpe şi mai uşoare.

Oricum, până şi ceilalţi 10 orbi din naştere ai Statelor Unite au reuşit să facă şi ei deja un joc perfect, asta potrivit unei căutări în banca de date a ştirilor şi cu ajutorul lui Burmeister Wally, specialista şi preşedintele comitetului de regulament al „American Blind Bowlers Association”, din Chicago.

Fireşte că performanţa aceasta este o ispravă foarte rară.

Gooch a declarat ziarului „Chicago Tribune” că acest moment al vieţii lui i-a adus o faimă neaşteptată.

– Persoane pe care nici nu le cunosc, au venit să dea mâna cu mine. – spunea el

Gooch s-a născut cu nistagmus, o boală ce se manifestă prin mişcarea involuntară a ochilor ceea ce face ca privirea să fie tulbure, întunecată. El nu este totalmente orb, dar ceea ce o persoană cu vedere normală poate vedea la o distanţă de 200 de metrii, (acele forme cât puricele), el vede atunci când priveşte la o distanţă nu mai mare de 20 de metri.

În faţa unei piste de bowling, „e ca şi cum ai încerca să te uiţi printr-o lanternă”- spune Gooch, care de obicei, se orientează după semnele de delimitare a pistei atunci când doreşte să se poziţioneze.

Până şi oftalmoloaga lui personală, dr. Timothy Ortiz, a făcut un comentariu, spunând că este impresionată de realizarea pacientului.

– Soţia mea se miră: „Cum a reuşit el să facă asta?!” – ne relatează Ron

Următoarea provocare pentru Ron, potrivit ziarului „Chicago Tribune”, este să reuşească această performanţă şi la mesele de biliard care reprezintă o a doua pasiune pentru Ron.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *