Pandemia i-a făcut pe mulți creștini să se răcească spiritual

Pandemia noului coronavirus a zguduit lumea în multe feluri, inclusiv în viața spirituală a multor creștini. Așa subliniază o cercetare americană, realizată de Institutul Barna.

Când bisericile și-au închis ușile în timpul izolării sociale, s-a constatat că unul din trei creștini din Statele Unite a încetat să urmărească slujbele pe internet, fie din propria biserică, fie din alte denominații.

Studiul arată o răcire reală a unei bune părți a credincioșilor. Conform datelor, 32% nu mai frecventează nici o biserică. În plus, 50% dintre creștinii generației Y (cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani) au încetat să mai frecventeze biserica.

„Aceste tendințe evidențiază importanța faptului că bisericile să continue să ajungă și să facă discipoli din generația următoare, în special cele care se pierd în mod aparent în timpul pandemiei”, relatează raportul Barnei.

Consecințe

Printre creștinii care și-au redus accesul la slujbele online sau au încetat să mai frecventeze biserica, 17% spun că sunt plictisiți „tot timpul” și 11% recunosc că se simt uneori „nesiguri”.

Pentru cei care cred în războiul spiritual pentru mântuirea sufletului, această situație poate fi văzută ca urmare a răcirii. „O tăciune îndepărtată de foc se transformă în cărbune. Persoana care se îndepărtează de credință, se îndepărtează de foc, de Duh și, evident, se răcește ”, spune episcopul Edir Macedo.

Desigur, relația ta cu Dumnezeu nu ar trebui să depindă de oameni sau instituții. Dar „biserica fizică este fundamentală pentru ca tu să fii corectat, îndemnat, încurajat să dai roade și să dezvolți daruri. A trăi departe de această comuniune este același lucru cu a separa peștii de apă, sângele de trup, norii de cer sau pe Hristos de Biserica Sa ”, adaugă el.

Nu rata ocazia de a fi conectat cu Domnul Iisus prin slujbele ținute la Locașul Duhului Sfânt în întreaga lume. Găsește adresa cea mai apropiată de tine.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *