Partea bună a necazurilor și suferințelor

Nimănui nu-i place să treacă prin probleme, necazuri sau orice suferință. Dar situațiile dificile îți pot aduce o lecție importantă. Așa a explicat episcopul Renato Cardoso în cadrul programului Inteligență și credință.

”Este bine pentru mine că am fost chinuit, ca să învăț statutele tale.” Psalmii 119:71

Nu e bine să treci prin probleme, dar ele ne învață. De exemplu, a fost bine că am avut probleme în căsnicia mea. Eu și Cristiane am învățat multe din toate acestea. Când folosești suferința pentru a învăța, treci anul, avansezi, te perfecționezi în acel domeniu”, a spus el.
Pe de altă parte, când nu înveți, problema se repetă. „De aceea vezi oameni care ar putea fi înainte în multe feluri, dar ei continuă să patineze, repetă experiențe proaste pentru că refuză să învețe. Când nu înveți, viața ta dă greș și tu suferi consecințele”, adaugă el.

Fă-o:

Dacă nu înțelegi de ce Dumnezeu permite anumite probleme, întreabă-te ce vrea să te învețe și ce lecție poți învăța.
„Fii înțelept, inteligent, un bun student al vieții, învață din tot ce se întâmplă pentru a trece anul și a avansa. Abia atunci poți să te uiți înapoi și să spui că a meritat. Nu fi o persoană care tot repetă un an și este bătută ca să învețe”, adaugă el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *