Pentru prima dată, Italia are mai mulți vindecați decât noile cazuri de covid-19

Guvernul italian a raportat că 3.033 de persoane au fost declarate vindecate de boala cauzată de noul coronavirus, împotriva 2.646 de cazuri noi

Recent, Italia a înregistrat o creștere de 464 de decese și 2.646 de cazuri noi de contagiune din cauza covid-19, dar și o scădere de 851 a numărului de pacienți cu boala cauzată de noul coronavirus, potrivit unui bilanț lansat de guvern, datorită 3.033 de pacienți vindecați .

De când a fost depistat primul caz de covid-19 în țară pe 21 februarie, a fost prima dată când numărul de persoane vindecate a fost mai mare decât cel al cazurilor noi. În acea perioadă, Italia a înregistrat un număr de 189.973 de contagiuni, inclusiv morți, vindecați și cazurile aflate în desfășurare. În prezent, țara continuă să reducă numărul de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă.

Numere noi

Șeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, a sărbătorit că, pentru prima dată, numărul externării a depășit-o pe cea a noilor contagiuni. „Numerele sunt deosebit de reconfortante”, a spus el.

Din numărul total de pacienți cu coronavirus din Italia, 81.710 sunt izolați acasă, fără simptome sau cu simptome ușoare, în timp ce 22.871 sunt spitalizați (reducere de 934 în ultimele 24 de ore) și 2.267 în terapie intensivă (cu 117 mai puțini)

Planuri de recuperare

Guvernul studiază un plan pentru a începe redeschiderea țării pe 4 mai, iar ministrul de interne, Luciana Lamorgese, a spus deja că va propune eliminarea interdicției de a organiza înmormântări.

Ea a spus că „nu este omenesc suportabil să prevină înmormântările pentru familiile afectate de durere” și a spus că ar trebui să fie permise, chiar dacă ar fi pentru un număr mic de membri ai familiei.

Guvernul pregătește, de asemenea, un program de testare în masă a populației pentru a estima procentul de persoane deja imunizate împotriva noului coronavirus.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *