Primește puterea să rămâi până la sfârșit

În timpul mesajelor transmise în luna mai, s-a învățat despre una dintre manifestările Duhului Sfânt: Duhul Puterii. El este Cel care aduce putere interioară, de credință, mintală și spirituală pentru a învinge tot ce se ridică împotriva ta.

Ea a fost în Iisus, L-a făcut puternic și curajos pentru a înfrunta persecuția, moartea și pentru a nu renunța; a fost în eroii credinței și vrea să trăiască în tine pentru a te face și pe tine puternic.

Putem vedea un exemplu al diferenței pe care El o face în viața cuiva, privindu-l pe apostolul Petru. Vezi cum era el fără Duhul Sfânt:

”Dar văzând vântul furtunos, i-a fost teamă; și începând să se scufunde a strigat, spunând: Doamne, salvează-mă.” Matei 14:30

Petru era pescar și ce pescar nu știe să înoate? În general, cei care nu știu să înoate stau departe de apă, pentru că le este frică, nu ar alege niciodată meseria de pescar. Mai mult, în cartea din Ioan 21:4, arată că Petru înotase deja înainte. Dar frica l-a făcut să uite ce putea și ce știa să facă. A fost paralizat și incapabil.

„Mulți oameni sunt așa, pierd totul pentru că dau loc unor sentimente precum îndoială, anxietate, frică, slăbiciune. Își uită capacitatea, valoarea și se apleacă în fața problemelor. Dar acesta este un simptom al unei persoane care nu are Duhul Sfânt, pentru că, fără El, orice îl doboară, disperă ușor, îl rănește, cade, renunță ”, a explicat episcopul Renato Cardoso.

Creatură nouă

Acum, vezi cum a început Petru să acționeze după ce a primit Duhul Sfânt:

”Și, când au văzut cutezanța lui Petru și Ioan și au înțeles că erau oameni fără carte și needucați, s-au minunat; și i-au recunoscut că fuseseră cu Isus.” Faptele Apostolilor 4:13

Înainte, el chiar se temea de vânt și se scufunda, l-a negat pe Iisus, a mințit. Dar acum vorbea despre Iisus cu atâta îndrăzneală și elocvență încât ascultătorii săi au fost uimiți.

„Acest Duh te face independent spiritual de pastor, preot, episcop, biserică. El vrea să te îndrume și să o facă indiferent de aprobarea celorlalți. El te învață, te însoțește, îți dă înțelepciune, dar pentru a-L avea, trebuie să te predai, să te căsătorești cu Dumnezeu, să-L faci o prioritate ”, adaugă Episcopul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *