Tânără se sinucide după terminarea unei relații amoroase

Învață cum să nu te lași dominat(ă) de către sentimentele rele

Influencer-ul digital Alina Araujo, de 24 de ani, s-a sinucis luni pe data de 25 august după ce prietenul ei a renunțat să se mai căsătorească. Mirele, Orlando Costa, de 30 de ani, a anunțat printr-un mesaj de Whatsapp că nu se va mai căsători cu tânăra, cu mai puțin de 24 de ore înainte de ceremonie.

”El a anunțat-o la ora 20:00, sâmbătă, că nu se va mai căsători cu ea, iar petrecerea era la ora 16:00 duminică. Și mai rău, a comunicat prin Whatsapp pentru că nu a avut curajul de a vorbi cu ea personal. El i-a spus că a renunțat din cauza presiunii pe care i-o făcea familia lui, ce nu era de acord cu ea”, a povestit mătușa tinerei, Saionara Araujo, pentru site-ul ”O Dia”.

Ea a încercat să mențină o atitudine pozitivă și a continuat cu ceremonia, afirmând că se va căsători cu ea însăși. Dar în ziua de luni, când era în apartamentul ei, în Rio de Janeiro, s-a aruncat pe geam de la etajul 9. ”Angajata chiar a și încercat să o tragă înapoi pentru a o salva, dar nu a reușit”, a spus Saionara. Influencer-ul de asemenea se confrunta cu depresia.

Emoție vs Credință

Din nefericire, tânăra a folosit cea mai greșită metodă posibilă pentru a înfrunta situația: emoțiile. Desigur că atitudinea mirelui este în totalitate eronată, dar momentul putea fi confruntat de o altă formă și putea să aibă un alt sfârșit.

Majoritatea persoanelor comit aceeași eroare în viața amoroasă. Acționează de acord cu ceea ce simt și, din acest motiv, au dificultate în a-și rezolva problemele din viața sentimentală. Continuă într-o relație, când ar fi trebuit să termine; suferă pentru o persoană ce nici măcar nu se preocupă cu ele, etc. În fine, lista este infinită.

Pe parcursul Școala Iubirii răspunde, prezentatoarea Cristiane Cardoso a învățat primul pas pentru a învinge o situație asemănătoare: ”Unul din secretele pentru a nu rămâne prizonieră sentimentelor, este să nu le alimentezi. Spre exemplu, să nu te uiți pe rețelele sociale ale persoanei, să nu asculți muzică tristă, să nu îți aduci aminte de trecut, etc. Când faci așa ceva este ca și cum te-ai automutila”, a afirmat.

Pe altă parte, când credința este alimentată, persoana are direcția lui Dumnezeu pentru a ști cum să reacționeze.

”Dacă ești legat de vreun sentiment, atâta timp cât nu te vei elibera de el vei avea în continuare probleme. Trebuie să înveți să separi emoțiile tale de rațiune și să trăiești prin credință. Doar așa vei reuși să îți proiectezi viitorul, indiferent de vocea inimii.” a explicat Episcopul Edir Macedo în emisiune.

Iubire proprie

Altă orientare oferită de Cristiane Cardoso în cartea ”Căsnicie Blindată”, este următoarea: nu este sănătos să se pună relația sau partenerul mai presus de sine. ”El nu are nici cea mai minimă șansă să fie ”soarele tău”, deoarece are greșeli, nu mereu va putea să te ilumineze sau să îți satisfacă toate necesitățile. De aceea nu este sănătos să îl pui în aceea poziție”, avertizează.

Ea recomandă ca femeia să se concentreze pe ea, în a se autocunoaște și în a se valoriza ca, atunci, să poată fi fericită și să facă pe partenerul ei fericit. ”Nu lăsa să investești în tine și să înflorești. Gândește-te cum să acționezi, ca să te comporți de forma cea mai echilibrată. De asemenea vezi ce talent sau activități sănătoase poți dezvolta pentru a scoate atenția excesivă de la partener”, sugerează.

Pentru a ști mai multe despre viața amoroasă, participați la prelegerile Terapiei Iubirii, ce se realizează în fiecare Joi la Catedrala Credinței la ora 19:30, pe Șos Fundeni nr 11 – Sector 2 – București (vis a vis de fostul XXL).

Ce sau cine este pe primul loc în viața ta?

Pe parcursul emisiunii Inteligență și Credință, episcopul Renato Cardoso, a regretat moartea Alinei și a subliniat că ea a fost victima unei probleme ce afectează aproape toți depresivii: să nu Îl aibă pe Dumnezeu pe primul loc în viața lor.

Multe persoane au pe primul loc în viața lor relația sentimentală, locul de muncă, copii sau banii, spre exemplu. Când pierde acel obiect al iubirii, persoana se simte fără pământ sub picioare. Este ca și cum viața i-ar ieși din piept.

”Nimeni și nimic nu are capacitatea de a ocupa primul loc în viața dvs și să nu vă decepționeze, cu excepția lui Dumnezeu”, afirmă episcopul. ”Dacă ai ceva pe primul loc, pierderea acelui lucru te va distruge. Dar dacă Îl ai pe Dumnezeu pe primul loc, cine îl va distruge pe Dumnezeu? Cine Îl va atinge pe Dumnezeu? Oare Dumnezeu te poate trăda? Oare Dumnezeu te va decepționa în vreun moment? Nu. El este singurul ce niciodată, nu va lăsa ceva de dorit în viața dvs. De aceea, El este singurul capabil să ocupe acest prim loc în viața dvs”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *