Un om este înghițit de o balenă în Statele Unite

Un eveniment rar și șocant a devenit știre vinerea trecută în Statele Unite. Un scafandru a fost înghițit de o balenă cu cocoașă în timp ce pescuia homar în Cape Cod, Massachusetts.

„M-am scufundat și am coborât la aproximativ 15 metri adâncime. Deodată am simțit o lovitură foarte puternică și nu am văzut nimic altceva. Apoi mi-am dat seama că mă aflam în gura unei balene „, a declarat pescarul Michael pentru CNN.

El spune că au fost 30 de secunde terifiante în care s-a gândit cum să iasă din acea situație și, în același timp, că nu și-ar mai vedea familia.

„Deodată, ea a ieșit la suprafață, a început să clătine capul și a căzut în apă. Era liber”, a spus el.

A doua șansă

Un astfel de eveniment neobișnuit aduce a minte un caz similar raportat în Sfânta Biblie. Profetul Iona, la scurt timp după ce a primit porunca lui Dumnezeu de a predica la Ninive, a călătorit cu corabia în alt loc, încercând să scape de prezența Lui. Pe drum, s-a confruntat cu o furtună, a căzut în mare și a fost înghițit de un pește mare. Acolo a stat trei zile și trei nopți și a decis să-l cheme pe Domnul pentru ajutor (citiți Iona 1 și Iona 2).

„Când nu a mai avut putere, Iona și-a amintit de Domnul și i s-a răspuns rugăciunea. La fel ca el, nenumărați oameni trebuie să coboare în adâncul suferinței pentru a se smeri, a-și recunoaște greșelile și a căuta Mântuirea sufletelor lor. Niciun bun nu este mai valoros în viață decât o comuniune stabilită cu Cel Etern”, spune episcopul Edir Macedo.

În ciuda faptului că s-a pocăit și a ascultat de Dumnezeu, ar fi putut evita o astfel de suferință dacă ar fi ascultat cu ușurință orientarea Lui. În acest episod, Cel Etern și-a arătat încă o dată mila și bunăvoința.

„Să se aducă aminte de Cel Preaînalt și căutarea Lui este secretul pentru cei care sunt în puț, cu zilele lor de viață numărate, din cauza unei boli grave, a falimentului sau a pierderii familiei, a păcii, a bunurilor și, în principal, a propriei demnități. Când ne adresăm rugăciunile Celui Atotputernic, găsim lumină în întuneric, pace în mijlocul războiului și viață unde există moarte ”, reflectă episcopul.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *