Casa ta este construită pe stâncă sau nisip?

Domnul Iisus avertizează asupra importanței construirii și susținerii vieții cuiva pe Stâncă, astfel încât persoana să nu riște să i se ia viața (casa) de probleme și dificultăți.

Iisus avertizează pe toată lumea despre această chestiune în Cuvântul Său. Citește Matei 7:24 până la 27
„Omul prudent și înțelept este cel care gândește. Toți oamenii sunt inteligenți, dar când spunem „prudenți”, vorbim despre cei care își folosesc capacitatea rațională și se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Episcopul Macedo, în cadrul slujbei Seara Mântuirii de miercuri, după citirea Sfintei Biblii.
Cel ce ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu este ca un om înțelept, care își zidește casa pe piatră; și acolo bate ploaia și vântul, dar rămâne intactă, pentru că a fost construită pe fundație, pe stâncă.
În cadrul întâlnirii, Episcopul a mai subliniat că nu are rost să avem cunoștințe biblice, dacă atunci când este nevoie de a practica Cuvântul, această cunoaștere, se evită…

Dacă nu folosești credința, casa ta nu va rezista. Înainte de a o construi, ia o piatră, sapă groapa, întemeiază și zidește casa, așa cum a făcut omul prudent.

Dar ce înseamnă asta?

Omul prudent este persoana atentă, precaută, discretă, prevenită, prevăzătoare și vigilentă. Adică este persoana care alege întotdeauna să urmeze Adevărul, știind că acesta răsplătește conștiința cu pace și liniște.
Nechibzuitul, pe de altă parte, este un mod „blând” de a considera pe cineva înstrăinat, nebun, prost.

Cu alte cuvinte, un prost este oricine se opune rațiunii, bunului simț și vrea să profite de orice cu orice preț. Deci, optează pentru minciună, înșelăciune, furt, corupție… Adică calea ușoară de ieșire. Până la urmă, șansa de tragedie este de 100%.

„Iisus vorbește despre persoana prudentă care aude și face. Cunoștii Cuvântul lui Dumnezeu; ai avut o problemă cu o persoană, și nu ai cerut iertare, timpul trece și nu șterge durerea, trebuie să scapi de această durere, asta se numește practicarea Cuvântului lui Dumnezeu”, a comentat el.

Omul nebun:
Deja acesta este cel care folosește sentimentul, inima, care este cea mai mare armă a diavolului pentru a devasta, a distruge credința oamenilor. Credința trebuie să fie inteligentă, ca să nu devină ostatică a inimii.
„Inima contrazice întotdeauna Cuvântul lui Dumnezeu, sufletul este înșelător, așa că tu – din obligație – trebuie să te evaluezi pentru a nu cădea în ispită din cauza inimii tale”, a spus Episcopul.

Și a avertizat:

„Dumnezeu ne învață calea pentru a ne structura viața spirituală pe o fundație solidă, [adică] Cuvântul Său, care nu se întoarce în gol. Trebuie să învățăm să avem încredere în ceea ce este scris.”

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *