Unde este Dumnezeu?

De ce nu acționează la atâta răutate?

466074175.300x200Lideri importanți ai celor mai mari entități din fotbalul mondial, cum ar fi FIFA, Confederația Sud-Americană de Fotbal (Conmebol) și CBF au fost arestați de FBI, acuzați de șantaj, fraudă și spălare de bani, printre alte nereguli. Politica braziliană e afundată în discreditare în fața atâtor acuzații de deturnare de fonduri. În întreaga lume, oamenii ucid, torturează și comit tot felul de violențe împotriva celor nevinovați. Și, în fața acestor lucruri, mulți se întreabă: unde este Dumnezeu?

Nu vede Dumnezeu moartea femeilor și copiilor? Foametea, neglijența guvernanților, disprețul și lipsa de respect față de toți și oricine? Nu-i pasă Domnului de suferința omenirii? De ce-i lasă El pe astfel de oameni să mai trăiască, să mai aibă o ocazie de a face rău, de a le face rău celor buni? Unde este Dumnezeu?

„Tocmai aici este Dumnezeu”, spune episcopul Julio Freitas pe blogul său. „Dând oportunitatea de a fi în viață, chiar dacă comit nedreptăți, pentru a se elibera, converti și a fi mântuiți”.

Când a fost întrebat despre motivul pentru care stă cu păcătoșii, Domnul Iisus a răspuns: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăinţă nu pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Marcu 2:17).

Dumnezeu dă multe șanse, ca toți cei care greșesc să-și poată regândi atitudinile și schimbe viața. El așteaptă ca toți copiii Lui să fie mântuiți și, de aceea, a venit în trup, în persoana Lui Iisus, pentru a anunța Viața Veșnică și a promova convertirea.

S-ar contrazice pe El însuși, dacă acum ar decide să dea oamenilor o singură șansă. De câte ori nu păcătuim? De câte ori nu greșim și ne căim? Pentru că, la fel ca noi, și alții au dreptul să se întoarcă de la greșelile lor și să acționeze în mod corect pe viitor. De aceea, Dumnezeu așteaptă răbdător, dându-le nenumărate oportunități.

„Dumnezeu acordă timp unei persoane, ca să-și vadă propria viață și după aceea să ia decizia de a renunța la greșeală. El așteaptă cu răbdare, dar vine un moment în care persoana nu mai are oportunități”, explică episcopul.

Nu vă mâhniți la vederea răutății care acționează în lume, chiar dacă face asta împotriva oamenilor buni. Domnul vede tot, îi cunoaște pe toți și oferă Mântuire fără nicio discriminare. Totuși, trebuie să vrem asta și să acționăm în consecință. Nu așteptați ca timpul dumneavoastră să expire. Participați la slujba Alerta Mântuirii de miercuri, la Centrul de Ajutor Spiritual, și aflați mai multe despre șansele pe care ni le oferă El. Iată unde ne găsiți:

Catedrala Credinței – București: Șoseaua Fundeni nr. 11, sector 2
Centrul de Ajutor – Ploiești: Strada Gheorghe Doja nr. 62
Centrul de Ajutor – Pitești: Calea Craiovei (fostul Cinema Dacia)
Centrul de Ajutor – Cluj Napoca: Strada Ploiești nr. 51 (fostul Cinema Steaua Roșie).

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *