8 sfaturi ca să nu mai fiți îngust la minte

Abra-a-mente-551x200

Expresia „îngust la minte” se poate defini prin prisma măsurii standard folosite pentru fixarea șinelor de cale ferată. Ecartamentul unei căi ferate este distanța dintre cele două șine paralele. Din motive evidente, această distanță trebuie să fie aceeași, pe toată lungimea șinei, astfel încât trenul să circule pe șine în condiții de siguranță. În imaginea de mai jos, vedeți un om care măsoară ecartamentul unei căi ferate.

bitolaAșa cum șinele de tren sunt întotdeauna echidistante, pe toată lungimea lor, tot așa o persoană îngustă la minte este o persoană care nu se deschide unor idei noi, are o minte închisă și este prizoniera modului ei de gândire. Crede că numai ea are dreptate și obișnuiește să-i atace pe toți care îi contrazic opinia. De obicei, este o persoană depășită, care s-a oprit în timp. Refuză să se dezvolte sau să ia în considerare alte puncte de vedere.

Într-un fel, toți suntem înguști la minte. Nimeni nu e expert în deschiderea minții, în toate aspectele. De aceea, să nu vă simțiți jignit, dacă cineva v-a trimis acest text, deoarece a crezut că ar putea să vă ajute. Sfaturile de mai jos sunt pentru noi toți.

Cum să vă deschideți mintea? Cum să vă măriți inteligența și să nu fiți îngust la minte? Iată câteva lucruri care vă pot ajuta:

1. Citiți mai mult. Desigur, fiți selectiv cu lecturile dumneavoastră. O alegere evidentă este să citiți despre subiecte care vă îmbogățesc cunoștințele necesare. Dacă vă place să faceți fotografii sau lucrați în domeniu, de exemplu, citiți despre cei mai buni fotografi, despre tehnicile și activitatea lor. Vreți să vă învingeți timiditatea? Citiți mai multe despre asta.

2. Vizitați locuri diferite. A călători este unul dintre cele mai bune remedii pentru vindecarea minților înguste. Poate că nu puteți să vă petreceți vacanța în Tokyo, dar e surprinzător câte lucruri putem să descoperim chiar și într-o altă parte a orașului în care locuim sau într-un oraș din apropiere.

3. Ridicați-i pe alții, nu-i dărâmați. Oamenii înguști la minte, dintr-un motiv oarecare, simt nevoia să-i dărâme pe alții. Faceți opusul. Lăudați-i, aplaudați-i, ajutați-i pe alții să aibă succes, sărbătoriți-le realizările. Dacă nu găsiți nimic de lăudat, cel puțin nu criticați.

4. Ascultați mai mult. O altă caracteristică a celor înguști la minte e faptul că, de obicei, nu se mai opresc din vorbit. Și, când cineva găsește o breșă, ca să vorbească cu ei, credeți că vă ascultă? Nu. Se gândesc numai la ce vor vorbi în momentul următor. Străduiți-vă să ascultați și să acordați mai multă atenție altora.

5. Actualizați-vă prietenii. Prietenii pot fi, în mare măsură, responsabili pentru limitările sau progresele dumneavoastră. A avea prieteni înguști la minte e un mod sigur de a rămâne la fel ca ei. Căutați oameni care sunt mai buni decât dumneavoastră și apropiați-vă de ei. Fiți de ajutor pentru ei, într-un fel sau altul. Fiți un prieten bun, ca să câștigați prieteni buni.

6. Învățați de la marii gânditori. Începeți de la Cel mai mare gânditor și continuați cu alți gânditori de top. Învățând de la El, veți avea garanția că nu veți deveni o persoană cu mintea deschisă pentru ce nu este bine.

7. Nu mai judecați lucruri și oameni, după aparențe. Căutați să-i înțelegeți, înainte să ajungeți să-i judecați..

8. Vizionați documentare. Uitați de telenovela de la ora opt, de reality-show-ul momentului și de majoritatea știrilor. Ele nu vor adăuga nimic în viața dumneavoastră – ba chiar vă vor fura timpul prețios. Documentarele din surse apreciate – BBC, Discovery, History Channel, printre altele – sunt excelente modalități de a călători, fără să vă părăsiți căminul.

Există multe alte sfaturi, dar acestea sunt un început bun. Șinele de tren trebuie să fie înguste. Dumneavoastră, nu.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *