Ce este credința?

Spațiul Femeii |

cópia-de-shutterstock_172418990-620x354

Și credința este o încredere neclintită în lucruri nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd” (Evrei 11.1).

• Care sunt cele două tipuri de credință?

Credința naturală și credința supranaturală

• Ce este credința naturală?

Credința naturală este o certitudine care face parte din natura umană și este independentă de credința în Dumnezeu. Ca cele cinci simțuri: gust, miros, atingere, vedere și auz sunt părți ale naturii umane, de asemenea, credința naturală este parte a dezvoltării umane. De exemplu, ni- meni nu trebuie să creadă în Dumnezeu, pentru a fi siguri că dacă va semăna binele va culege binele, și dacă va semăna răul va culege răul, dacă va semăna fasole va culege fasole.

• Ce este Credința Supranaturală?

Credința Supranaturală este o Certitudine Supranaturală, adică, o Putere Supranaturală capa- bilă de a face imposibilul să devină posibil. Credința Supranaturală este Puterea lui Dumnezeu disponibilă pentru cei care fac un legământ cu Fiul Său Iisus Hristos, și este genul de credință despre care se vorbește în Sfintele Scripturi.

Spre deosebire de credința naturală, Credința Supranaturală nu se naște cu ființa umană. Mai degrabă, acesta este un Dar al lui Dumnezeu pentru cei care aud Cuvântul Lui (Romani 10:17, 1 Corinteni 12.4-9).
Credința Supranaturală transcende înțelepciunea umană și este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării (1 Corinteni 1.18-29, 2.4-5).

• Este posibil să se confunde credința naturală cu Credința Supranaturală?

Este perfect posibil să le confundăm. De fapt, mulți oameni i-au atitudini folosind credința naturală, gândindu-se că au folosit credința supranaturală, motivul care duce la frustrări și eșecuri spirituale.
În timp ce credința naturală se bazează pe cunoaștere din lume, opinii personale și a altor oameni, și chiar mărturii de la alții, Credința Supranaturală nu se bazează pe nici o opinie de la alții, nici mărturii ale altora, doar în convingerea personală fermă că Dumnezeu există, indiferent de orice circumstanțe. Cel care crede nu fuge!

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *