"Busola" noastră interioară

„Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustiu,…” (Luca 4:1)
Nu înseamnă că dacă cineva primeşte Duhul Sfânt va avea o viaţă ca o mare de trandafiri. Într-adevăr, cu toţii trecem prin lupte şi prin dificultăţi, iar sacrificiul este individual, fiecare trebuind să-l facă pe al său. Şi acest sacrificiu poate fi în:
1. Aria spirituală, prin ascultarea şi supunerea la Cuvântul sau la orientarea lui Dumnezeu menţionate în Sfintele Scripturi (Biblia)
2. Sacrificiul fizic care înseamnă a te lepăda de tine însuţi, adică de a te depărta de asemenea de influenţele şi chiar de persoanele care te fac să comiţi greşeli în ceea ce gândeşti, decizi sau faci. Când facem sacrificiu fizic rezistăm la slăbiciunile, fanteziile şi maniile care ne compromit mântuirea.
3. Acel sacrificiu economic prin care rămânem în totală dependenţă de Dumnezeu şi Îi dăm Lui prioritate; punând totul la picioarele Lui, aşa cum se făcea înainte, în timpul celor din biblie.
Chiar dacă toate aceste sacrificii au ca scop, primirea Duhului Sfânt, care este Bunul cel mai de preţ, vă zic din nou: nu trebuie să ne gândim că a fi plini cu Duhul Sfânt înseamnă a avea o viaşă ca o mare de trandafiri. Nu este adevărat. Înainte de toate, Duhul Sfânt vă conduce la experienţe pentru a învăţa două lucruri extrem de importante.
1. Atunci când El permite ca noi să trecem prin momente delicate, o face pentru ca noi să ne păstrăm salvarea, deoarece, atunci când există luptă, provocări, contrarierim persecuţii sau critici din cauza oferiri noastre totale lui Dumnezeu sau din pricina ascultării noastre de El, tindem să ne acomodăm şi să nu perseverăm.
2. În această modalitate vom fi instrumente în mâinile Sale, dar pentru a se întâmpla asta, trebuie să trecem prin deşert, prin momente delicate în care pare chiar că suntem singuri. Chiar în astfel de momente Dumnezeu este cu noi şi ne ţine de mână. Aşa învingem totul.
Reţineţi: Faceţi tot ceea ce puteţi pentru că Dumnezeu nu va rămâne indiferent la sacrificiul dvs.

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *