Devastare X Fericirea Duhului

Sunt numeroase persoane care, atunci când trăiesc în ruina cea mai profundă, aruncă toată vina asupra lui Dumnezeu. Se uită la viaţa lor şi găsesc doar dezolare şi distrugere, fapt pentru care încep să caute un vinovat, o persoană asupra căruia să descarce toată mânia şi furia adunată în inimile lor. Din nefericire, de cele mai multe ori, Acest Cineva este aproape întotdeauna Dumnezeu.

„Dacă Dumnezeu este Bun, de ce a venit peste mine acest rău? De ce a apărut această durere? Această mizerie? Această tristeţe? Această singurătate?…se întreabă ele.

Cu toţii ştim că El a venit să aducă viaţă şi viaţă din belşug iar noi din cauza bunăvoinţei Sale ne desfrutăm din FERICIRE şi aceasta începe din interiorul nostru.

Iată situaţia: Multe persoane se gândesc că dacă se vor căsători, vor fi fericite, că dacă vor avea succes economic, se vor simţi realizate, că dacă vor avea sănătate, se vor bucura de pace, în fine că tot ceea ce se poate cuceri, în mod evident, ne va aduce fericire, dar întrebarea este următoarea: „Pot oare toate aceste cuceriri să-mi garanteze fericirea?”

Nu încerca să te simţi realizat şi fericit cu lucrurile acelea, care într-o zi, se vor sfârşi. Fie că e vorba de căsnicie, de familie, de sănătate, de bani, de succes sau de orice altceva. Fericirea începe întotdeauna înauntrul nostru.

Aici intervine Duhul Sfânt, puterea lui Dumnezeu în fiinţa umană, Unicul capabil să-mi garanteze FERICIREA şi de asemenea să termine cu orice devastare din interiorul nostru.

Dar ce trebuie să fac pentru a-L cuceri, pentru a-L primi?

Observaţi ce spun Sfintele Scripturi şi trageţi-vă singuri concluziile: Ioel 1:4

„Ce a lăsat nemâncat lăcusta Gazam a mâncat lăcusta Arbeh, ce a lăsat lăcusta Arbeh a mâncat lăcusta Ielec, ce a lăsat lăcusta Ielec a mâncat lăcusta Hasil.”

Aici vedem cum acţionează răul, cum acţionează forţele rele în viaţa celor ce nu au Forţa lui Dumnezeu. Răul taie ceea ce noi dorim, el pune bariere în calea noastră. Câţi nu zic: „Eram aproape să…” ,”Era cât pe ce?”, „Mai lipsea puţin”…adică, ceea ce ei doreau le-a fost tăiat.

Există şi oameni în viaţa cărora, diavolul lucrează făcându-i să  creadă că schimbarea locului de muncă, casei, ţării, iubitului(ei), soţului/soţiei, prietenilor, patronului, a stilului vestimentar sau amultor altor lucruri va face de asemenea să se producă şi o schimbare în viaţa lor. Aceştia sunt într-o continuă migrare şi totuşi nimic nu se schimbă în viaţa lor.

Alte forţe ale răului au misiunea de a devora, de a face să dispară visele, planurile, obiectivele, făcând astfel ca dificultăţiile să descurajeze persoanele, făcându-le astfel să fie complet neîncrezătoare, deprimate şi pierdute.

De asemenea există un rău care vrea să distrugă totul şi pe toţi şi astfel el duce la distrugerea familiilor, a căsniciilor, a proiectelor, a firmelor dar şi la distrugerea propriei vieţi umane prin intermediul suicidului.

Tot ceea ce am spus nu se întâmplă doar cu fiinţa umană, dar şi cu tot restul LUMII care este tăiată, distrusă şi devorată de catastrofe, epidemii şi nenorociri ce sunt produse ca urmare a multei lăcomii din partea aceleiaşi fiinţe: omul.

Cum putem scimba asta?

Ioel 1:5

„Treziţi-vă, beţivilor, şi plângeţi! Văitaţi-vă, toţi cei ce beţi vin, căci vi s-a luat mustul de la gură!”

Beţiv înseamnă beat, ameţit, turmentat, în stare de ebrietate şi cu toţii ştim că acest tip de persoane nu au control asupra vieţii lor astfel, beţivul nu ştie ce zice, ce face, cade şi rămâne pe străzi, începe să bea cu prietenii şi se trezeşte singur pe la uşile vre-unui bar. Asta se întâmplă şi cu multe persoane de rând. Spiritual şi  emoţional vorbind, ele nu au control şi nici direcţie în ceea ce fac şi în ceea ce zic. Sunt mereu căzuţi privitor la stima de sine, la credinţă şi se trezesc mereu singuri în această viaţă. Cel halucinat, trăieşte din fantezii, din ceea ce nu există, face mereu aiureli şi este considerat nebun de către societate.

Însetatul se lasă dus de neliniştile lui, de dorinţele lui fără control şi astfel, doreşte totul dar sfârşeşte prin a nu avea nimic.

Există şi cel pasionat care se lasă dus de sentimente şi de emoţii şi nu foloseşte niciodată inteligenţa sau raţiunea.

Tuturor acestora, Dumnezeu le spune: Treziţi-vă şi plângeţi, uitaţi-vă la realitatea vieţilor voastre, sunteţi îmbătaţi şi plini de tot ceea ce nu vă garantează fericirea chiar dacă uneori poate că şi apare o fericire momentană, dar nu garantează fericirea aici pe Pământ şi nici pe lumea cealaltă. Uită-te la realitatea vieţii tale. Ce vin ai băut? Vinul bucuriei Duhului Sfânt sau pe cel al fanteziilor acestei lumi? De aceea, în aceste 21 de zile de post sfânt, vom lăsa tot ceea ce ne face să fim beţi, turmentaţi, în stare de ebrietate şi fără control; tot ceea ce ne împiedică să căutăm, săcucerim şi să menţinem fericirea proprie prezenţei Duhului Sfânt.

Dacă nu ar fi aşa, chiar şi puţinul de bucurie pe care îl mai au câte unii le-ar fi luat de pe buze.

La Focul Sfânt al Duhului vom sacrifica şi vom lăsa de o parte întreaga noastră fiinţă, în favoarea FERICIRII ETERNE, PERPETUE pe care doar prin intermediul unei Întâlniri cu Dumnezeu, o putem obţine.

Ioel 1:6  Căci în ţara mea a năvălit un popor puternic şi fără număr, cu dinţi de leu şi măsele de leoaică. (Dacă persoana este departe de Dumnezeu chiar crezând în El asta înseamnă că răul are o oportunitate de aur pentru a se apropia de ea şi vedeţi că diavolul se prezintă ca fiind puternic şi numeros, se prezintă în viaţa oamenilor ca cel ce are putere iar atunci când persoana se desmeticeşte, este înconjurată deja de forţele răului care au dinţi de leu adică domină, măsele de leoaică, adică vânează după cum spune biblia. 24 de ore din 24 este la pândă aşteptând doar o mică mişcare proastă pentru a putea face ceea ce el a venit să facă (să fure, să junghie şi să prăpădească.)

Ioel 1: 7 „Mi-a pustiit via; mi-a făcut bucăţi smochinul, l-a jupuit de coajă şi l-a trântit jos; mlădiţele de viţă au ajuns albe!” (De aici ne facem o idee despre cum lucrează răul. El distruge, sfâşie şi jupoaie tot ceea ce persoana are. Aruncă cu toate de pământ şi mai apoi usucă persoana atât de rău încât mulţi dintre noi credem că este aproape imposibil să se mai poată ridica.)

Ioel 1:8  „Boceşte-te ca fecioara încinsă cu un sac după bărbatul tinereţii ei!” (De aceea vedem mulţi oameni care, chiar dacă sunt la biserică, cred în Dumnezeu, sunt umiliţi la fel ca şi fecioara care nu a fost luată de bărbatul ei. Aşa sunt mulţi umiliţi pentru că nu au avut şi nici nu au o intimitate cu Dumnezeu. Nu sunt bucuroşi, nu au parte de plăcere şi nici de satisfacţie.)

Ioel 1:9 „Au încetat darurile de mâncare şi jertfele de băutură din Casa Domnului; preoţii, slujitorii Domnului, jelesc.” (Toate astea au venit peste acel popor şi vin peste toţi cei care se depărtează de Dumnezeu pentru că ei nu îşi mai oferă viaţa lor pe altarul Lui şi ajung să se sfârşească la fel ca jertfele Casei Domnului – versetul 9. Aceste lucruri reprezentau sacrificiul viu, sfânt şi plăcut înaintea lui Dumnezeu. Persoana a pierdut dragostea dintâi şi deaceea a apărut jalea în viaţa ei. Nu mai are o comuniune cu Dumnezeu din moment ce nu mai există adorare către Hristos şi nici compromis ccu Dumnezeu)

Aceste 21 de zile de post sfânt pentru botezul şi reînnoirea Duhului Sfânt are ca scop întoarcerea acestei situaţii şi înapoierea către Dumnezeu a jertfelor noastre de mâncare şi băutură, a sacrificiului nostru de dăruire zilnică, de lepădare de sine şi de dependenţă de Dumnezeu. Cei ce vor profita de acest Foc Sfânt pentru Duhul Sfânt vor zice pe data de 17 aprilie: Ah ce zi!

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *