A VI-a zi de post

DA DOAMNE, INIMA!

Sfintele scripturi posedă 40 de scriitori printre care, regi, prinţi, poeţi, filozofi, profeţi, lideri de stat, un medic, un colector de taxe şi un avocat.

Din aceşti oameni ce aparţineau mai multor tipuri de clase sociale, unii dintre ei erau instruiţi cu privire la toată ştiinţa acelei vremi. În acelaşi timp, alţii nu erau mai mult decât nişte simplii pescari fără carte.

Vechiul Testament a fost scris în ebraică. Doar câteva texte au fost scrise în aramaică. Noul Testament a fost scris în greacă, limba cea mai uzuală a acelor timpuri. 

În afară de a poseda mai mulţi scriitori din diverse pături sociale, instruiţi diferiţi şi din vremi diferite, toată biblia a fost scrisă într-o perioadă de aproximativ 1600 de ani. (Între 1500 î.d.H şi anul 100 d.H 

Chiar şi aşa, ea nu se contrariază în nici un fel. Asta datorită Unicului Său Autor, a Minţii Unice, a Unicului Duh al lui Dumnezeu, a unui Unic Inspirator al scriitorilor şi robilor Lui ce au scris Biblia.

Biblia Îl reprezintă pe Dumnezeu vorbind fiinţei umane. Vorbeşte prin intermediul oamenilor, dar întotdeauna este Vocea lui Dumnezeu.

Şi din cauza grijii pe care El o are pentru om, a spus:

„Vă voi da păstori după inima Mea, şi vă vor paşte cu pricepere şi cu înţelepciune.” (Ieremia 3:15)

Este extrem de important să observăm prin meditarea asupra Bibliei că Duhul Sfânt ne penetrează şi ne duce către o conştiinţă a credinţei pure.

Credinţă lipsită de sentimente, iluzii, fanatism şi de toate cele cinci simţuri ale omului. Cu toate astea, nu este lipsită de probleme pentru că acestea ne propulsează spre evoluţie, ne fac să ne maturizăm şi să creştem în credinţă.

Ca al şaselea simţ, credinţa este dată celor născuţi din Duh spre a învinge lumea şi pentru a obţine şi păstra mântuirea sufletului.

„pentru că oricine este născut din Dumnezeu biruie lumea; şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii este credinţa noastră.” (1 Ioan 5:4)

Cum urechile noastre gustă cuvintele şi limba gustă mâncarea, tot aşa, urechile spirituale ascultă Vocea lui Dumnezeu şi susţin credinţa supranaturală care învinge infernul şi îndoielile. Urechile spirituale sunt sensibile la vocea lui Dumnezeu şi contra vocii inimii.

Din nefericire, aproape toţi care îşi zic creştini sunt sechestraţi de sentimentele inimii. De asemenea se poate să Îl vrea pe Iisus doar ca Salvator. Doamne, numai inima…

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *