A 2a Zi a Postului lui Daniel – Ce este greșit la mine?

Captură de ecran din 2015.12.29 la 20.12.50Ce este greșit la mine?

Greșeala este foarte subtilă. Uneori greșim, dar nu suntem conștienți de greșeala pe care o facem și care aduce consecințe.

În cartea Matei capitolul 18, versetele 1-5 este scris:

”Chiar în ceasul acela ucenicii au venit la Iisus şi L-au întrebat: – Cine este cel mai mare în Împărăţia Cerurilor? Iisus a chemat un copilaş, l-a pus să stea în mijlocul lor şi le-a zis: – Adevărat vă spun că, dacă nu vă schimbaţi şi nu deveniţi ca şi copilaşii, nu veţi intra niciodată în Împărăţia Cerurilor! Prin urmare, oricine se smereşte ca acest copilaş este cel mai mare în Împărăţia Cerurilor.  Şi oricine primeşte un astfel de copilaş în Numele Meu, pe Mine Mă primeşte.”

 Ucenicii erau permanent cu Domnul Iisus și existau grupuri de oameni. Când există grupuri de oameni, de obicei există și o întrecere. Dacă sunt zece frații, ei vor să se întreacă, dacă există un grup la serviciu, va exista întrecere. Mereu va exista acest duh de întrecere și asta se întâmplă când persoana nu stă în duh. Ucenicii care erau cu Iisus, auzeau învățăturile Lui, dar chiar așa ei au întrebat: ” Cine este cel mai mare în Împărăţia Cerurilor?” Vroiau să fie mai mari, adică, tu care ai mereu scopul să fii mare, să fii mereu primul, nu cunoști consecințele acestui lucru.

Iisus a chemat un copilaş, l-a pus să stea în mijlocul lor. Tu vrei să fii cel mai mare în Împărăția Cerurilor? Atunci bine, vom vedea cum trebuie și a spus:  ”Adevărat vă spun că, dacă nu vă schimbaţi…”.

Primul punct- trebuie să existe o schimbare. Schimbare este partea opusă, nu este aceeași parte. Dacă eu caut să fiu bine recompensat, să fiu cea mai bună dintre frații mei, să fiu cea mai bună la serviciu, eu vreau ceva pentru mine, pentru egoismul meu, pentru onoarea mea…dacă eu vreau să fiu mai mare în Împărăția Cerurilor, trebuie să mă schimb, nu pot să am acest duh de a vrea să fiu mai mare, nu pot să iau cu mine acest instinct, acea intenție de a profita pentru beneficiul meu, pentru sinele meu.

Poate întrebați: Cum se poate aceasta? Eu vreau să am succes la serviciu ca să-L glorific pe Domnul Iisus! Vreau să arăt că Dumnezeul meu este mare. Imaginează-ți dacă eu sunt inferior la serviciu?! Eu nu vorbesc că trebuie să fii un angajat care nu este bun, că trebuie să lucrezi prost, nu! Eu vorbesc de intenția ta de a-ți satisface egoismul, vanitatea, despre asta vorbesc.

De aceea Iisus a spus aici: ” dacă nu vă schimbaţi şi nu deveniţi ca şi copilaşii…” Cine devine ca un copil? Este cel care primește, care devine flexibil, care acceptă, cel care nu-și impune voința lui, nu se opune voinței părinților. Copilul acceptă, se supune, poate să se supere la început, dar mereu va ceda. De ce? Pentru că el știe că nu știe.

Tu care ești o persoană care te opui mereu, care nu accepți părerea altora, să te supui, nu accepți să asculți, să slujești, tu vrei ca ceilalți să te slujească, dar tu nu accepți să te schimbi, crezi că cine trebuie să se schimbe sunt persoanele din jurul tău, nu tu. Aici spune că dacă vrei să fii mare în Împărăția Cerurilor, trebuie să te schimbi și să devii ca un copil, altfel nu vei intra în Împărăția Cerurilor.

Eu am trăit acest lucru în 2015. Eu am avut o fiică și noi am avut multe neînțelegeri, atât din partea mea cât și a ei în legătură cu temperamentul ei. Cât timp o vedeam pe fiica mea Vera că opunea rezistență, nu o vedeam ca un copil. Dar când am văzut-o flexibilă, că acceptă ce o îndrumam, eu am văzut-o ca acelaș copil ca atunci când era un copil. Aceeași Vera pe care am cunoscut-o când era copil, pentru că eu am avut 14-15 ani în care am fost departe de ea, fără să am vreo legătură cu ea. După 15 ani, eu o vedeam complet diferită de cum era copil.

Când erai un copil, erai o persoană complet diferită de cea de azi. Despre asta vorbește Domnul Iisus. Dacă nu te schimbi și nu devii ca un copil, care acceptă și se supune, care acceptă să învețe, să-și recunoască greșelile, nu ai cum să intri în Împărăția Cerurilor.

Tu spui: ”Am primit Duhul Sfânt… ” Tu care ai primit Duhul Sfânt și spui: ”Eu sunt mântuită…” așa cum spun religiile ”sunt mântuită și mântuită pentru totdeauna”, adică este opusul la ce este scris aici. Nu poate intra în Împărăția Cerurilor cel care nu se schimbă, adică, care nu-și schimbă atitudinile și devine ca un copil care este pur, flexibil.

”Prin urmare, oricine se smereşte ca acest copilaş este cel mai mare în Împărăţia Cerurilor…” Tu care vrei să fii mare în Împărăția Cerurilor, trebuie să fii umil, să te supui, să asculți, să recunoști. Nu trebuie să existe opunere, probleme, între tine și alte relații.

Cine va deveni ca un copil? Cine se va schimba? Cel care se smerește ca un copil, pentru că el face asta, va fi mare în Împărăția Cerurilor.

”Şi oricine primeşte un astfel de copilaş în Numele Meu, pe Mine Mă primeşte.” Lumea îl crede un prost pe cel care se smerește, care este flexibil. A primi pe cineva, înseamnă că este apt ca să învețe. Cel care îl primește în Numele Lui, înseamnă să primești o persoană de care ai grijă, pe care o înveți. Dacă primești persoana care este aptă ca să învețe, tu Îl primești pe El.

http://vivianefreitas.com/blog/no02-o-que-ha-de-errado-comigo/

Captură de ecran din 2015.12.29 la 20.09.51

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *