A TE UMILI, NU ÎNSEAMNĂ SĂ FII UMILIT!

Există o mare înșelare care este propagată între creștini, dacă pentru dvs cei umiliți  vor fi  înălțați, atunci, observați ce spune Biblia Sfântă!

Pentru că cred că ’’cei umili vor fi înălțați’’, mulți au acceptat să trăiască o viață de umilință în umilință. De patron, de părinți, de soț, de soție, de guvervanți și în spercial de diavol… și acceptă aceste umilințe succesive, pentru că cred că Cuvântul lui Dumnezeu spune că ‘’cei umiliți vor fi înălțați.’’ Totuși, fiți atenți, ce spune Biblia dvs? În nici un loc, ea nu spune  că cei umiliți vor fi înălțați!

’’Oricine se va înălța, va fi smerit; și oricine se va smeri, va fi înălțat.’’ (Matei 23:12) Sau ’’… căci oricine se înalța va fi smerit și oricine se smerește va fi înălțat’’. (Luca 18:14)

Dar ce înseamnă a te umili în fața lui Dumnezeu? Înseamnă a fi în dependența  Sa,  a te prosterna în fața Lui. Căci, atunci când ne umilim în fața lui Dumnezeu, există o recunoaștere că nimic și nimeni  nu va putea face  ceva pentru noi, decât El, pentru că  restul, cum ar fi politica, Guvernul, Biserica, preotul, lucrătorul, inclusiv noi înșine, avem limitele noastre, totuși, PENTRU DOMNUL NU EXISTĂ LIMITE și de aceea ne înclinăm  în fața Lui! Când există această recunoaștere a dependenței noastre de Dumnezeu, El ne face  independenți de tot. Totuși,  cine nu recunoaște că depinde de Dumnezeu, ajunge  să devină dependent de restul.

De aceea, Iisus ne invită să ne umilim în fața Lui, să recunoaștem limitele noastre, adică,  că fără El nu avem cum să fim înălțați.  Și pentru cine spune că înseamnă a fi umilit de patron, vecin, Guvern, directorul băncii sau de necredincioși…se gândește că, pentru că alții l-au umilit, Dumnezeu îl va înălța, aceasta este  problema dvs. Dvs  ați crezut în Dumnezeu în felul dvs, de aceea ați fost umilit. Urmându-l pe Iisus, El  îi va înălța pe cei  care  se umillesc și nu umiliții! Există  multe persoane  care  sunt umilite, totuși,  nu se umilesc, de aceea, vor continua să fie umilite. Dacă dvs  vă umiliți, nu pentru alții, ci pentru Dumnezeu, atunci nu  aveți cum să greșiți căci  așa funcționează credința! Dacă dvs vreți să fiți înălțat, atunci umiliți-vă , căci contrar,  veți fi  umilit de toată lumea. Observați ce a făcut Iehoșafat:

‘’O, Dumnezeul nostru, oare nu-i vei judeca Tu? Căci noi suntem fără putere înaintea acestei mari mulțimi care vine împotriva noastră! Noi nu știm ce să ne facem,( UMILINȚĂ ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU) dar ochii noștri sunt îndreptați către Tine! (RECUNOAȘTEREA DEPENDENȚEI TOTALE DE DUMNEZEU)’’. Toți bărbații din Iuda stăteau înaintea  DOMNULUI, cu copilașii, cu soțiile și cu fiii lor. Atunci Duhul DOMNULUI  a venit în mijlocul adunării(…) El a zis… Nu vă temeți și nu vă înspăimântați(…) Mâine, ieșiți înaintea lor și DOMNUL va fi cu voi!(DUMNEZEU I-A FĂCUT INDEPENDENȚI DE TOT, I-A ÎNĂLȚAT). Iehoșafat s-a închinat cu fața  la pământ. Toți cei din Iuda și locuitorii Ierusalimului au căzut înaintea DOMNULUI, închinându-I-se.(RECUNOȘTINȚĂ, ÎNĂLȚARE A PUTERII ȘI SUVERANITĂȚII LUI DUMNEZEU)’’  (2 Cronici 20:12-18)

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *